Ветеринарен Центар, јас сум презадоволна од нив. Епа ете како што пиша и самата, треба сама да си пишеш сума која сакаш да ја извадиш, а да е деллива со 500, што значи дека треба заокружена цифра да внесеш. Она што апаратот го покажува е: 000000,00 (за тоа колку нули пред запирката има не сум сигурна, но не е ни битно). Тие две нули по запирката се дени (сума помала од денар), не им обрнувај внимание. Ако сакаш да извадиш 5000 денари треба да внесуваш додека не добиеш вакво нешто: 005000,00 (значи пред запирката треба да стои сумата од 5000) - кога ќе го добиеш ова си стегаш дека е ОК, ќе те праша дали сакаш и печатена потврда, а потоа ти ги дава парите и ти ја враќа картичката. Се надевам дека ме сфати.
Знае ли некој каде можам да купам смеса за наргиле или како се вика тоа незнам!? Благодарам однапред.
Женцки, некоја што била на Elephant плажата во Пефкохори има ли ? Ако ме остават со кола на влез на Пефкохори колку одење имам до Плажа Слонче?
Има ли некој што знае како се вика то едно јадење во Охрид на Куба Либре- геврев и внатре ко со јајце Го гледав некаден по инстраграм и ме интересира како се вика...
Кaкoв е тoј сaнитaрен преглед? Нa рaбoтa рекле дa нaпрaиме. Кaде се oди,кoлку се плaќa, штo се прaви?
Во Институтот за Јавно Здравје, ако си од Скопје во Пролет (Пролеќе), одиш на шалтер, плаќаш за книшка, ти земаат брисеви од нос и грло. Последно што паметам беше околу 600-700 денари со санитарната книшка, а може и поскапено да е.
Си го плаќа фирмата во која работиш. Ќе ви дадат кутивче во кое треба да ставиш измет, ти земаат брис од нос. Ништо повеќе. Ништо страшно.
Пoтoa резултaтите кaде oдaт? Кoј првo инфoрмирaaт зa нив? Кoгa дaвaaт кутивче? Мoрa се тoa вo тoј мoмент нa испитувaњетo? Кaкo кoгa е зa крв и мoкрaчa? Имa знaчење aкo имaш мензис?
Фирмата си прави уплата. Тогаш ви го даваат кутивчето. Си спремаш се од дома и си носиш. Таму само брис од нос ти земаат. Мислам дека мензис нема значење бидејќи и резултатите не се којзнае колку веродостојни, бидејќи се е направено за пари, а прегледот мора да биде извршен за да фирмата биде чиста во случај на санитарна инспекција.
Здраво дали има некој да ми ја каже процедурата како повторно да го активирам факултетот бев редовен студент во Штип,Правен факултет 2 години завршив уште две ми останаа,паузирав една поради бебенцето,ама тогаш не го ставив во мирување сега слушнав дека требало казна да плаќам за тоа.Сакам да го продолжам од септември како редовен студент што треба се да се направи или плати колку и да чини ?