Zdravo devojki. se nadevam kje mi pomognete. moeto prasanje e slicno kako na clenkata pogore. studirav na filozofski fakultet no vo 5 semestar poradi seriozni zdravstveni i finansiski pricini lani morav da prekinam so studii. no od septemvri sakam da se vratam.. vo meguvreme ne mozev da gi zapram studiite zatoa sto toa ne mi bese nitu najmalku na pamet.. sakav da prasam dali ke mi pravat problem pri zapisuvanje vo septemvri ili treba samo nesto da doplatam.. isto taka dali e vozmozno da izvadam potvrda za redoven student so posledniot semestar studiran iako pravev pauza? vi blagodaram
Се плаќа 100 евра казна. Јас имам уште една година да завршам. Пауза имам скоро 5 години. Лани прашував и така ми рекоа.
Јас сум матурантка, да завршам со матура и следува нов живот, студентски живот. Имам страв бидејќи прв па се оделувам од дома. Би сакала некој да ми го објасни, опише таквиот "нов" живот и се што следува во него. Што да очекувам, совети, итн.
@duffi и @Avery а пристапна е плажата со нозе ( во смисла да не може да се дојде до неа само со кола ) , и дали е плажа како засебен дел, или има тука во близина да станеш да отидеш да си купиш гирце за јадење пример па да си се вратиш?
Да, имаш пристап, нема да е проблем да стигнеш. Инаку посебно е, има нешто јадење и во барот мислам,ама за гиро и слично мораш назад во селцето.
на турската чаршија има во повеќе продавнички, претежно кај тие сувенири што продаваат, од странта на бит пазар коа ке влезеш има едно со опинци закачени пред дуќан внатре има, 450ден за 100грама смеса е
150?А од каде ја купи ти? И овоа што е како везеното на што имаш опција да го ставаш освен врз ќебето.Пошо ја сакам и летно време да си ја постелувам(Ама ако има некоја основа одоздола освен ќебето штознам)А незнам за кој 3д збориш пошо имам видено на други места разни модели 3д.Ама јас го сакам баш ова турскиот стил.(Што мајка ми ми се смее вика од цело Скопје толку продавници баш од бит пазар ти се бендиса постелнина )
Распрашај се по маркети или во пазарот во дуќаните што продават се пр чаши танири пластични работи не ми текнува како се викаа дуќаните сум ги заборавила. И види наспроти меџик на ќошот дуќанчето. Се надевам ме свати, нез дали објаснив убаво. Ама В пазар ќе најдеш.