Здраво сакам да го префрлам здравственото осигурување преку мајка ми бидејќи сум студент (моментално сум без осигурување) а таа е вработена. Дали знаете кои документи ќе ми требаат и дали да одам до здравството или може пример директно кај матичен? Фалаа
Мајка ти треба да ја однесе твојата книшка кај нејзе на работа да ја заверат мислам така е за деца под 18 а за тебе .. Па ваљда е исто.
извини, треба малку измет во чашчето или само да е допрено зашто гледам кај чашчето т.е. каапачето има дел ко цефче ...цц
Ај ве молам линк од темата каде се постираат дневните комбинации, не ,, Модни критики,, . Не можам да ја најдам и не можам!
Знае некој интернационалниот извод на раѓање дали има дата на важење? Гледам има дата на издавање но не до кога важи.
Дечки вака. Ич не сум упатена во овие работи. На брат ми му треба моја потврда за редовен студент, за запишување во средношколски дом. Ги исконтактирав на факултет поради тоа што имав специфична ситуација. Јас бев редовен студент но од финансиски и здравствени причино во 5 семестар го прекинав студирањето. Од таму ми рече дека не може во моментов да ми издаде потврда. Кој документ сега требада му го дадам на брат ми да го однесе за мојот статус во семејството? Треба да идам во завод за вработување или како? Таа од таму ништо не ми кажа и не ме упати. Доколку некој може да ми помогне би ви била МНОГУ благодарна..
Ќе ве замолам да ми препорачате некој за машинско перење теписи што сте задоволни.Конкретно за бушавите теписи се работи.
duffi ти благодарам. Дали овој документ треба да го побарам во заводот за вработување во Скопје, или во родниот град? Скроз сум збунета..