За во МК ти треба нов извод од родените твој и од мажот ти, венчаницата преведена со апостил печат, и бракот го пријавуваш во твојата општина и добиваш МК венчаница, и подаваш прво за лична карта потоа со новата лична карта подаваш за пасош. Јас уште не сум си го сменала во МК презимето ама свекор ми прашуваше пред месец дена и ова му го кажале. Инаку јас бугарскиот пасош ми е сменет ако те интересира пиши.
@buba4e89 има во Џамбо еден душек како лубеница , али доста скап беше . Сте имале проблем со носење точак преку граница кај нашиот јужен сосед ?
Znam deka se tamu staveni site duseci, no takvo nemase duri i vrabotenata ja prasav i taa mi rece deka i se prodale. Ima detski samo.
Дали знаете каде има некоја девојка во Скопје која прави henna специфично би сакала на овој предел од телото да направам и на раце?Јас воопшто не сум прецизна за да можам сама да ја направам а сега пред одмор сакам вакво нешто интересно ќе стои на купачи
Некоја идеја што да ставам на нозеве над петите, наместо фластери? Не можам да носам балетанки или еспадрили, одма ми се прават плускавци и ми се отвораат ранички позади, а ако залепам фластер од самата влажност од кожата по 2-3 мин. веќе се одлепува
Женцки за колку време ја даваат нова лична карта? И дали би можело по брза постапка и ако може колку кошта? Фала