@Antolinaa , @Ketchup Дaли aкo купaм нaoчaри oд тaму и јaс ќе ги изгубaм некaде? #прaшaњaкoимемaчaт Фaлa ви.
@ванилала пијалак и бонбониера некоја. Можеш и поклон ако ти е ептен близок @Mr. Right Ако внимаваш не би требало Јас со се нив во вода влегов заборавив оти ми се на глава закачени и после 5 саати ми текна оти ми ги нема. Ај некој октопод или медуза изиграва фраерка сега со цвикот мој
Освен пасош, дали се потребни и некои други документи кои ќе ми требаат за да можам да ја поминам границата? Имам 16 години и ќе одам на одмор без моите родители.
Каде да најдам восок што се топи за запечатување коверти? Или некоја работилница што може да ги запечати ковертите со восок?
Да, треба дозвола за патување од родителите. Прашај во полиција, да не е сменет законот или старосната граница. Во спротивно можат да те вратат на граничен премин.
Супер, испечати го ова и носи го со себе, и провери дали оваа старосна граница важи за другите држави, односно државата каде што патуваш. Порано беше 16, и иако се случуваше да пуштат младите да излезат од Македонија, на влезот во ЕУ не пуштаа. А за другите држави, мислам дека можеш и во амбасада да прашаш. Нашата полиција не е должна да ги знае регулативите во другите Have fun
А зошто баш метален? Овие другиве се кинат или? Баш во Хубо отидов да гледам пред некој ден комарници, има одма тука лево од касите (кога влагаш). Има само мрежи за 280 денари. Има и цели системи за монтирање по 2000-3000 денари за врати и му доаѓа како лизгачка врата. Ми кажаа дека и во Веро (Џамбо) имало, ама не сум стигнал да отидам да видам.
Мачорот ги кине за да бега надвор пластичните. Само со метална вршам работа. Имам само на еден прозор, али ја имам земено како вишок од градилиште, па затоа прашувам кај се купува. И сама ќе си ја монтирам, фала.
И за да не можеш @EvAngelos да влезеш кај комшиката низ прозор или врата од терасата. И јас сум во план да ставам комарник. Само да се договорам со маж ми. Не се трпат комарците.
На самиот чин на бранењето јас носам алкохол или голема бајадера. Ако ми е некој близок носам виски, ако не е близок носам убаво вино.