Во таа во рамстор менуваа порано, ама мн лош курс имаа. Сега скоро немам прашано, во другиве прашував еднаш и за левови и динари, не прифаќаа
Фала ти на одговорот,се надевам од помош ќе им биде,уште денес ќе побараме да купиме А ефикасно решението е нели?
За меѓународна ти требаат 2 слики, биометриска возачка и можеби пасош, не сум сигурна. За другото не знам
И потврда од МВР. И на граница не даваат веќе без неа Пасош не треба за неа, само за преку граница хаха Ама пари требаат за секаде
Од 30.06 во прилог на барањето, мора да се поднесе и потврда издадена од МВР/СВР, Оддел за управни работи дека против возачот не е изречена прекршочна санкција, односно забрана за управување на моторно возило. Потврдата за некој саат се добива, а некогаш и одма
Не сум го фатила ова толку комплицираат, демек не може се тоа компјутерски да се провери. Фала за инфо
Тоа сигурно ќе помогне прашајте и каде што продаваат такви дрвенарии што ќе ви предложат или во дуќаните каде се продаваат бои за дрво или земјоделска аптека.Јас за дрвоцид имам прочитано на нет и доста е фалено. Се мислам дека нели ако ви излагаат надвор црви ако ставите Нео Петроид дали би помогнал,но ако ви се секаде не е добро дека сепак е прашок,а дрвоцид е како премаз
Кај нас има локални маркети во кои се дополнуваат картичките. А за јсп незнам. Можно е во автокоманда да работи.
Како на англиски се изговара ВИЕ? Морам на една личност даи се обратам службено и некако тоу YOU и е чудно да го изговарам ми звучи како ТИ???
На англиски, и "ти" и "вие" е "you". Што, според мене, е многу подобро решение од она во нашиот јазик - избегнати се мал милион непријатни ситуации со персирање - дали да се обратиш на некој со "ти" или со "вие", па си почнал да збориш со некој на "вие", а он после 5 месеци ти вика, "Не ми персирај"... Али, ние ако не ги искомплицираме работите, кој?
Претпоставував, ама еј колку грдо ми звучи како на другар да му зборувам, а не на човек на висока функција
Не се секирај, само тебе така ти изгледа. Патем, може немаат „ти“ и „вие“, ама во англискиот има многу правила за службена и формална комуникација и обраќање кон соговорникот; сакам да кажам, кај нив почитта и културата се огледува од други работи, а не од персирањето.