Фала на мислењето. Не сум во Мк, овде е скапо премногу дека сум странец и дека е приватно.. не знам што ќе правам. Кога ќе голтнам, осеќам дека нешто ми стои во грлото.. ко кнедла некоја.. :/
Ова е жицата што ми падна , јас голтнав пола од ова, ептен мало делче беше, ко кнедла само, не мс гребе
Само без грижи од стоматолошки аспект @Annath да ти каже јас не знам.. А тоа дека си ја голтнала, ништо нема да ти направи ..
Сега зборував со жена што до неoдамна работеше во здравство и ме преплаши.. вика мора итно да се сними, ќе ти ги дупне цревата, може желудникот да ти го дупне.. Од памет ме извади.. Пробав да повратам сега, не можам , немам што да повратам, ни со сила нејќе, еве кога голтам, мислам дека во грлово ми стои.. Фала на мислењето Преплашена сум..нз кај се наоѓам
Де де Само паника да се крева. Да, опасно е да голтнеш метал. Ми се има случено и мене, а и остра тврда пластика голтнав пред 4-5 години и тоа 3цм може беше, па ни црева дупнав ни ништо.. Така желудникот ќе ти го дупне, мислиш тој е 0.00001 милиметри
@Oscar Lady од стручен медицински аспект можам да ти кажам дека не е толку лесно да се перфорира желудник или црево. Да беше така, и обична рибина коска би ја направила таа беља, а не верувам дека постои некој кој досега нема проголтано бар неколку коски, така? А и, штом велиш дека е толку ситно парченцето, најголема е веројатноста дека брзо ќе ти мине низ дигестивниот систем и ќе го исфрлиш при следното одење по голема нужда. Има луѓе со секакви пореметувања кои своеволно јадат големи парчиња (остар) метал и слични предмети и немаат гајле, та зар ти толку лесно ќе настрадаш од ова. Туку ете, народ како народ, можеби и сакајќи да помогне, несвесно ствара уште поголема паника за џабе. Плус, лично познавам неколку луѓе кои имаат носено протези и кои исто така имаат проголтано дел, па еве ги, фала Богу, живи, здрави, прави, ништо не им е. Само сепак појди си во најкус можен рок на забно, не за друго, туку за да видат од каде точно е испаднато тоа парченце, да го заменат, да не не може протезата без тој дел, не се разбирам во заби ич.
Фала на одговорот.. не знам кај се наоѓам од страв .. само ме извади таа од памет.. тоа "кнедлата" во грло пак ми стои кога голтам.. повратив ама џабе, исто ми е.. @MagsDestiny фала и тебе Не знам ..уште сум во паника.. ете слика од жицата ,погоре ставив, ама тоа е она што ми падна, а тоа што го голтнав е пола од тоа.. може и уште помало.. само што го осеќам во грло, и откако повратив :/ Малку ме смиривте со мислењата и двете.. Фала ви .. а и психава ме удира јако..
Не се плаши мила Не е толку опасно.. ама луѓето знаеш какви се, повеќе да те испаничат од што треба.. Не се стресувај, не паничи. Земи касни нешто благичко, релаксирај се и не мисли вечерва на тоа
Мене ми личи на ова: Спојлер: слика Ако сум во право, и се работи за ова, мислам дека нема на нашки некој посебен назив, обична бубачка e, а гугл за латински назив вели harpalina или harpalus, а на англиски еден од видовите ground beetle Не е опасна - не е отровна, само што понекогаш може да ги има во огромен број и се премногу досадни. Ако ги имаш по дома, најди го отворот (отворите) од каде што влегуваат, и посипи обичен прашок за перење алишта таму. Пред некоја година одеднаш ми се појавија купишта во соба до степен што не можев да спијам во собата, и спасот го најде дедо ми; најде од каде влегуваат, посипа прашок, и оттогаш се немаат појавено внатре
Ти благодарам многу што одвои време да ми одговориш. Инаку,да, и мене ми личи на тоа. Досега две излегоа. Од под кревет. Едвај ги утепав... Како ќе заспијам вечерва не знам.
Здраво женски Дали знаете каде можам на интернет странициве да најдам обични тесни фустанчиња во боја на рамки?
Знае ли некој/а како да поврзам PayPal со Visa картичка од Комерцијална банка? Кога ќе кликнам на Confirm credit card ми го појавува ова: You can remove sending limits by confirming that you own this card. Here’s how: We’ll make a small charge to your card. Check your card statement in a day or two for the 4-digit code associated with the charge. Log in to PayPal, go to your Wallet and confirm the card by entering the 4-digits code. The charges will be refunded to your card. If you can’t check your statement online, look for the charge when it arrives in the mail and follow the same steps. Thanks! Не знам како би го нашла кодот на ова card statement, дали би ми дошло писмо од банка или?
Девојки итно ми треба информација точна Тутунска банка дирекција до 18 часот работи? или има некои промени
Јас ја имам користено, презадоволна сум.. вади се од лицето, ја купив преку интеренет од некоја страна не ми текнува како се вика, 700 ден ја купив..