Javi se vo makamtrans i prasaj koi firmi vozat kamioni za Turcija. Kazi im sto maka imas i ke ti kazat. Pa javuvaj se po soferi. Mozes i na fershped terminal da otides pa vo kafanceto da prasas nekoi soferi ili na terminalot na Deni internacional. Mislam deka so 50 eur za soferot ke zavrsis rabota.
Ме интересира дали во Валона Албанија има некои парфимерии,некој брендови на козметика поскапи или поефтини?И како се движат цените?Фала ви.
На Т-мобиле постпејд, како се активира роаминг? На кој број? Нешто видов се плаќа 99ден. за активирање на услугата. Навистина е тоа? Мислам порано бесплатно беше активирањето? И уште едно малку и може смотано прашање, дали доколку телефонот не го користам за пораки и повици, туку ви-фи да користам каде има само, имам потреба од активирање на роаминг?
Од кога можам да купам месечен билет овој месец за Јсп, за наредниот месец? Се мислам дека беше од 24-ти...
На 142 099 се активира. Звониш и следиш инструкции. Со активирање на оваа услуга , следниот месец во роаминг разговараш за 9,9 ден мин во мрежата на т мобиле -фиксна и мобилна. А ако користиш само ви-фи и не звониш нигде,немаш потреба од активирање на ова
Него да прашам ...За да ме пријават ми бараат потврда за неосудуваност Каде можам да го набавам тоа чудо?
Во Основен доле на шалтер десно, белата ниска зграда. Мислам у рок од 5 работни дена го издаваа, само прочитај кога вадев јас во одредено време ги даваа.
Не те рaзбирaм Пoштaри не се и дo врaтa немa дa oднесaт никoму. Сaмo дoбрa вoлјa aкo сaкaaт дa ти зaвршaт рaбoтa зa сooдветен нaдoмест.
Да, можеш преку македонска пошта да испратиш пакет. Измери го пакетот димензии и тежина, појди во пошта и прашај цена, доста поефтино идеше од дхл, ама не би знаела да ти кажам цена.
Дали некоја знае дали кај нотар се составува договор за дар на имот? И дали дарителот мора да присуствува кога се прави договорот? (Ни ги има оставено сите документи а неможе да присуствува, )