кај нотар сега не..прво кај адвокат се составува договорот па се солемнизира кај нотар на крај кога ќе помине во даночно и биде платен данок/ ослободен од данок...А дародавачот мора да присуствува на двете, прво да го потпише договорот па да се потпише на солемнизацијата
Ја зедов од алиекспрес и воопшто не сум задоволна. Јас за црнките правам смеса од желатин и млеко, а може и со вода. Се топи во микро или на пареа. Во микро се остава околу 10 секунди, го местам на high. Смесата треба да стане течна, се промешува и потоа додека е вруќа, но не толку за да се изгориш, ја ставаш на областа со црнките во не толку дебел свој. После 15тина минути ја вадиш набрзински со лупење меѓутоа може да биде и болно затоа што ги вади и малите влакненца на лицето. Е сеа за разлика од другите маски од оваа сум малку задоволна. Не вади којзнае што ама знае да извади по некоја црнка.Најверојатно таа што е новосоздадена и помека. Јас имав и ниедна менувачница ни банка не ни ги смени. Ги сменивме во Србија. Можеш и по туристичките агенции да прашаш. Може некој ќе ти направи услуга.
Не можам да се снајдам за инфо околу уписен рок на Филозофски при УКИМ, психологија. Некој да сподели инфо или линк?
За неосудуваност ова е тоа што ми е потребно освен барањето и уплата од 320 денари така? http://www.pravdiko.mk/izdavane-na-uverenie-za-neosuduvanost/ @referentka @LBC @JuLleE ?
Зависи од кубикажата на колата мислам дека беше, но во секој случај ти се исплака за цела година повеќе одколку месечно. Месечно 50 евра годишно 90 евра е.
Дали може некако од картичка на Стопанска банка да префрлам пари на друга (на таа за интернет купување) преку е-банкинг или некако поинаку,од дома без да одам на шалтер?
Ми треба една информација. Дали некој знае каде се наоѓа точно Viena претпријатие во општина Кисела Вода? Се занимава со администрација/канцелариска работа?