Кое е работното време на Пунктот за облека кај Црвен Крст Југодрво и дали работи во сабота? Сакам да оставам облека.
Леле луѓее ова што ќе го поставам е жива глупост аама имам глупава другаркаа и ме натера да прашам кога дозна дека имам фемина... Пишела со еден дечкоо и нештоо го излажала и само со рекла во умот ,,леле господе простими што излажав..ако излагав нрка не ми растат поќе градите и се држела за нив,,.. срга страв му било да не му останеле мали...кога ми кажа се цапнааав од смеа...и ме напна да го поставам ова глупаво прашање.. Знам глупост е извинетее...Ајде сега кажете му што ќе биде па нека прочита
Некој прашок или отров против стоногалки? Преска 2 утепавме, едната огромна беше а другата малечка, бебе на оваа големава. Пред 1 месец во вц една огрооомна убивме, сега во салон. Како да се спасиме од нив? Не знам од дека доаѓаат, имаме мрежи на прозорите, од таму не влегуваат.
Ќе мууу растат поголеми ако лаже,како на пинокио носот Ништо нема да биде што ќе биде,ајде сега трк во кревет на спиење. Инаку нема да пораснат
Феминки, била некоја на еднодневниве тури до Грција? Каде? Каде препорачувате на која плажа да се отиде, како најубава, и што не е 10 метри да одиш и тек тогаш да има длабоко?
Дали за одбрана на дипломска/магистерска/докторат следува некој слободен ден од работа? Во законот во денови кои следуваат е наведено дека за полагање на стручен или друг испит за потребите на работодавачот следуваат до 3 дена. Прашувам конкретно за една блиска личност која наскоро треба да брани магистерска а работи во државна институција по струка, и рекле дека не и следува а јас знам дека кога бранев си добив ден но јас работев во приватен сектор.
А ти што мислеш кај прават заби. Кај матичните. Приватни се, ама имаат договор склучен со Фондот па е поефтино отколку целосно на приватно
Не мислам на такви што имаат договор со фондот оти јас и тие за приватни ги знам. Само со здравствена картица и нешто ситно можеби за доплата, има така? Колку е пример пломба кај овие со договор со фондот а колку е само на приватно?