Луѓе во маркет ми вратиле 100 денари ама без кош и некоја бројка фалело. Соседтака вели дека нема да ми ја земат ни во банка. Што да правам?
Не те разбрирам целосно, претпоставувам ти дале фалсификат. Една опција ти е да се направиш будала и да ги подметнеш парите некаде, пример за сметка од 300-400 денари, стави ја во средина. Ако забележат ќе ти ја вратат. Во банки, за плаќање сметки, во сериозни фирми и поголеми бутици - не се обидувај, најчесто се внимателни. Друга опција е да ја фрлиш.
Зависи колку е скината, ако е мало делче - нема да прават проблем. Ако скинатиот дел е малку поголем, тогаш нема да ти ги земат, освен, како што кажав, ако не ги подметнеш во некоја продавница.
3, 3A, 3Б, 25, и има една линија што нема број туку си пишува Милениумски Крст. 25 и МК одат до средно Водно, за тројките не сум сигурна дали одат скроз дотаму или само малку погоре од Водњанска.
Здраво. Каде можам да најдам ваква слична nike ташна , не оргинал. Видов на пазарот во охрид ама немаше црна.
Беше ли некој сега за празникот за Грција да ми каже каква е водата за бањање?Сакаме сега од понеделник да идеме на 2-3 дена ама некако мислам дека е ладно веќе...29-30°покажува температура за во грција.Или Лутраки да идеме? Незнам која би ни била подобта опција...
Вчера бев во Калитеа,цел ден не се покачи повеќе од 26 степени.Пријатно е за седење на плажа и сончање да не се пржишводата не беше баш топла (ама ја сум вечно премрзната,друг никој не се жалеше).За 2-3 дена ок е јас повеќе не би можела после 10 септември
Епа од понеделник планираме 2 дена.Ама и мене ми е малку страв да не си ги премрзнам јајниците.И затоа се мислиме сеуште. Фала ти за информацијата.
Можеби веќе не ти е од корист од одговорот ама сепак јас да ти кажам.Свекрва ми има бронхит и кажаа дека 50%само прима воздух со години се бори со него и даваат цело време без везални терапии.И на крај се јави кај една постара докторка (на времето многу добра) веќе во пензија моментално,таа и ги кажала таблетите и дека се пијат еднаш годишно (таа цела лентичка што е внатре,)Она почна да ги пие и од 2 3 таблети и беше многу многу подобро.И баш кажа да ја испиев целата доза ке ми беше многу подобро
Не можеш да ги премрзнеш јајниците, особено не ако имаш јак имунитет. Ако ти е ладно, не мора да се задржуваш во вода подолго време, ама не би требало да има сериозни последици. Штом излезеш од вода, соблечи ги купаќите и остави ги на сонце да се сушат, облечи суви, наредно капење смени ги повторно и тоа.