Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

За штетен не знам дали е, ама редовно оние кои што одат во теретана да се ,,билдаат'' го земаат. За зголемување на мускулна маса е(читај вештачко зголемување на мускулите). Всушност претставува замена за природните протеини, па според тоа не би требало да биде нешто посебно штетен. Нормално, се` што е вештачко не е добро, ама..

Протеините во прав ги има низ теретаните, а и низ продавничките кај што се продава специјална фитнес опрема. Еве една таква, по Илинденска.

http://www.vingfitness.com.mk/proizvod.aspx?t=3

Цените варираат, скапички се. Од 1600 денари па натака.
    Ако ти е за тебе, јас би ти препорачала чист протеин, без казеинот(млечната белковина).
    Додека Whey-от е најпопуларен ама ептен е хард-кор. Содржи многу амино киселини, при што се ,,разградува'' низ мускулите многу брзо што доаѓа и до доста брзо создавањее на мускулите.

На spellbound му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Нормално дека е штетен! Синтетички произведена есенцијална материја за организмот не може да биде добра! Јас само ќе ти кажам дека многу се заебале со тие протеини, стероиди и остали с*ања. Се билдаат за месец дена, после не вежбаат некој период и сите тие протеини се топат во сало за многу пократок период него што самиот организам би го постигнал тоа без било какви вештачки материи. Ако сакаш да се зацврстиш или да си изградиш мускулна маса вежбај и храни се правилно, така ќе имаш многу поприродни и подолготрајни резултати!

На spellbound и anabel-a им се допаѓа ова.
  3. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Протеинот во прав НЕ е воопшто штетен и НЕ дебелее доколку знаеш како да го употребуваш.
    Се користи како додаток во исхраната со цел да побрзо те засити и да го намалиш внесот на друга храна која содржи јагленихидрати (тие дебелат) :!:

Освен ако не тренираш редовно немој да го користиш.
    За девојка јас повеке би препорачал да конзумира амино киселини, одколку протеин во прав :?:

Сето ова го кажувам од лично искуство и повеке години поминати во теретана :)

На spellbound му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Дечки дали знаете каде би можела да однесам куфер на поправка. т.е. рачката ми е заглавена, и не се отвара нагоре.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^ јас порано куферите ги носев на поравка во чаршија, исто за рачката и плус патент ми сменуваше.
    Ама тоа беше пре 4 години, дали сеуште поправа незнам, да не те излажам.
    Расплашај се ако можеш низ чаршија :)

6. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Имам сметка на стопанска банка и треба да ми стигнат пари, е сеа да не висам нон стоп на банкомат дали некако може реку нет да се провери сметката?

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А тоа е продавница за куфери кадешто се продаваат или?

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Оди в банка, таму ќе ти ја кажат постапката, сама не можеш :)

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    8.591
    Чевлар ќе ти заврши работа, мене ми се заглави не ми се спушташе и делот со тркалцата ми се зезна, па ми го среди. Исто и за патент на еден.
    Прашај кај било кој чевлар.

10. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Имам Ранитал апчиња и на нив пишува дека важат до 07, 2012 а сеа сме 19ти јуни, имам страшни болки во желудникот само тие ми помагаат, сакам да се напијам ама ми е страв да не ми се деси нешто полошо затоа што се при крај со рокот, кажете ми дали има некоја опасност? итно ми :worried:

11. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Јас неколку пати имам пиено апчиња со 2-3 месеци поминат рок и ништо не ми се случи :D

Мислам дека на лековите секогаш им пишуваат пократок рок отколку што навистина траат... баш поради ова, од страв побрзо да купиш нови :wasntme:

На kiki4kablondy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кај да си купам вакво огледало, има негде?

13. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    601
    Aко им е поминат рокот на апчињата не делуваат. Други некои штетни последици нема.

14. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722

незнам дали негде се продава вакво или не ама у случај ако не најдеш ова моеш да го напраиш со обично огледало што ќе го залепиш на такво.односно ќе отидеш во некој салон за мебел кај што прават порачки и ќе им објасниш какво да ти направат...тоа со сијалиците е обично..само дупки и се заштрафени такви и сијалички ќе си купиш... ;)

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Дечки дали може да симнам вести и делот кој што ми треба да го исечам
    дајте некој линк?

16. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Зошто Каталонците и Шпанците од Мадрид толку не се сакаат?
    Знам дека Каталонците сакаат да се одвојат,ама ако може некој да ми подобјасни што се случувало? :)

И што е SWAG ? :^)

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ова ти е урбан речник, има неколку преводи за тоа зборче. Види и од страна. :)
    http://www.urbandictionary.com/define.p ... .w.a.g.%29

18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Јас како што имам некоја информација за Шпанија е дека имале некој крал со грчко потекло и сега мн трпат притисок од грција за признавањето на Македонија.Незнам точно кој крал но веке сум љубопитен дали ке најдам по точни податоци за ова :tmi:

19. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Скопјанки наспроти Бит пазар кој факултет се наоѓа? :D и знам дека нанадолу од фак од др страна имаше една прдавница за чевли патики имаше ставено цени 400 500 :D ја има уштее :D :D

20. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Комплекс факултети имаш, економски, правен, филолошки и филозофски. Продавницата уште е таму.
    Не сум од Скопје ама си зедов право да ти одговорам. :D

На Vik4e му/ѝ се допаѓа ова.