Сликите што ќе ти ги пратат на Вибер се симнуваат автоматски во мобилен? Или треба ти да ги симнеш секоја посебно?
Ако ја инсталираш апликацијата и без да наместиш ништо во сетингс, ќе се симнат сами? За почетокот кога ќе се инсталира ме интересира
Ајде можеби некој знае тука. Пред месец стапив во брак и рокот за менување на документи е 1месец. Ми закажаа на 4ти Окт, бев се сликав(не можеа порано) , но сега ме викаат во МВР бидејќи пред половина месец сум излегла од државава со несменети податоци, фактички на пола рок од пропишаното. На граница не ми направија никаков проблем.Што може да е проблемот? Измислена казна за пари или?
@shz Испери го на раце и стави го на закачалка и така додека е на закачалка исплакни го со потопла вода (не жешка) и остави го така да се цеди.
Vo Blagoevgrad ima li izbor vo molot ili e za dzabe gubenje vreme ? Mi treba smestaj za 2 dena za vo Sofija ako ima nekoj preporaka za solidna cena neka mi pise lp.
Дали низ скопјево може да се најде она што американците го викаат Pumpkin Spice што се клава во пити и во разни пијалоци ? дали воопшто има таквоо овде ?
Не е измислена казна. Не смееш да патуваш со старото презиме. Точно рокот е месец ама не треба да ги користиш документите. Пасошот поминува низ инспектор. Може и само со опомена да поминеш. Ама може и да треба да платиш казна.
Прашав, рекоа може ако не е истечен и до месец... Не ми се верува. Како криминалец се осеќам. Како на граница не ме вратија?!? Само нека ми го дадат и да немам забрана . Треба пак да излегувам од државава.
Очигледно и они не го знаат законот. Од пред некоја година е. Има и тема на форумот. На граница не враќаат не им се поврзани системите со матично. Може и само ќе те опоменат. Зависи од инспекторот. Инаку ќе мораш нов да правиш со ново презиме. Стариот ќе ти го вратат со новиот. Процедура е да мине низ инспектор ако не е истечен.