Нема врска маркица или не. Данок се плаќа и на плац и на нива. Во општина можеш да провериш дали должиш и по кој основ. Мислам дека и на е-страната на град Скопје може да се провери. Сигурна сум дека електронски преку веб е можно плаќање, ама дали даваше преглед на се, не ми текнува.
Мислам дека данок за плацеви,ниви, шума се плаќа само кога се префрла од еден сопственик на друг. Додека недвижностите се плаќаат еднаш во годината, а за тој данок општината треба писмено да ти достави уплатница.
Dostavile za nedviznostite,i uplatnici,sinko potpisal deka primil. A u tek si pri promena na sopstvenici ,od sto zavisi visina na danok za placevi,igra li uloga i lokacijata?
Зависи од проценителот кога било запишано земјиштето при тогашната промена на сопственикот. Бар ја така мислам, не ме држи за збор.
Me stavivte vo misla so danokot za nedviznosti, jas dosega ne sum dobila nisto od opstina za plakanje danok
Aj uste ova i ne prasuvam veke Znaci i procenitel ke mora da izleze za da go proceni zemjisteto? Promena na sopstvenikot e vo tek.
Стетоскоп,кај мајка ми кога се префрлаше сопственост од татко ми на брат ми не правеа проценка,сега дали има друг закон не знам.
Данок на имот еднаш годишно, (ако имаш имот секако - во град се плаќа секаде ако е на село некои општини не наплаќаат), а данок на промет се плаќа при продажба/размена
musami za masa kolku pari se ? inace nz kako da napra kirilica ako znajt nekoj neka mi pisit inbox nema na kom mk podrska
Да кажеше за кој град прашуваш, немаше да е на одмет. Затоа што на дијалект е, верувам не е од СК, а јас само за СК можам да ти кажам..
Дали можам анонимно да пријавам дека ресторан (хотел со 3 звездички) на муштерии им дава вода од чешма во шише стаклено од пелистерка? (*иако ова се случува само на свадби)
Па и не е баш исто.. Ск е најскап.. 110-150 денари метро.. Во Рамстор има готови парчиња, по 75 ден беа а душа им извадив.
Има во dm паста за заби со активен јаглен (не ми текнува сега како се викаше). Во dm во Веро два пати отидов, два пати беше потрошена... имате некаде видено? Да не одам за џабе.
Дечки ќе ми каже некој нешто повеќе за алките на Пандора? Дали плаќам само име или и квалитет? И вие што имате купено во Скопје, дали сте задоволни.. се си мислам да не ми шитнат некоја копија... или пак да земам во Солун?