Јас ја имам повеќе од пола година и сум задоволна ма да не ја носам често, така да за квалитет не можам да ти кажам многу. Оригинал само во официјалната продавница во Сити Мол.Слушнв дека ќе отварале и во Палма Мол во Тт ама не знам дали е отворена. Ако земеш од Солун ќе можеш да си повратиш данок некои 30%.
Оргинали се тие во Сити мол. Јас ја имам мојата алка 3 години и ја носам буквално секој ден ( освен кога сум на плажа и на вежбање) и само што привезоците се малку осидирани( што е нормално за сребро) друго нема мрднато. Тоа дали вреди за парите, е многу субјективно. Мене многу ми се допаѓа, полека ја полнев и секое привезоче ми е со големо значење, а и ми е секојдневен украс на раката. Мислам дека пред Нова година ќе има попуст, па можеш да почекаш до тогаш.
Дали знае некој освен во Jumbo (бидејќи таму нема 2 и 1 потрошени им биле) каде можам да најдам балони бројки големки да си се другде во Скопјево но да не бидат надувани бидејќи во друг град треба да ги носам па таму ќе ги наполнам со хелиум. И да да се со понормални цени бидејќи во Jumbo се 49 денари а во тоа што е кај ескалаторот во Jumbo 450
Алките во зависност од тоа дали се кожни или сребрени и какво копче за затварање имаат, чинат од 3000 до 5500 ( а веројатно има и поскапи ако содржат и злато). Привезоците се од некаде од 1800 па нагоре, пак во зависност од тоа дали се сребрени или златни. Еве ти линк од Пандора Србија, ми кажаа дека исти се цените со нашите (за да видиш во денари колку се, само рачунај ги цените во упола од прикажаната цена во динари). http://m.pandora.net/sr-latn-rs/products/bracelets/by/sort-by/r
Па за 2 дена ми треба и некако не ми се чека уште затоа реков да не има и негде другде Скопје. Ти благодарам во секој случај
На битпазар кај полицијата има голема продавница за играчки. Тука има 60ден златни и сребрени. Се полнат и со хелиум и со обичен воздух, од роденденот до сега уште ми стојат наполнети.
Минималната плата што е сега 12 000 дали важи и за тие што работат помалку од 8 саата? Јас работам помалку и тоа на прва смена 5 саата, а на втора смена 6 саата. Неќна кога книговодителката го донесе листот со платите пишуваше дека ни се качени по 12 000 денари, а денеска кога газдерицата пуштила плата ми вели дека треба да и врнам 2000 бидејќи биле по грешка мене и неа не не фаќало тој закон. Мене не ми е јасно со тоа, не сум во тек. Ако не не фаќа нас тој закон зошто во листовите така пишуваше?
Немoј дa му ги врaќaш никaкo тaa нaмернo ви вели дa ги врaтите пaрите oтo сaкa кo пo стaрo дa се вoди. Не мoжи зa еден дa вaжи зa друг не пa oсoбенo штo кaжувaш декa стигнaлa oдлукa зa дa се исплaќa 12 000
Ајде некој кој се разбира нека ме посоветува на каква хартија да принтам големи формати на фотографии? И каде да ги врамам?
И јас би ти кажала да не и ги вракаш. Законот важи за сите. Еве јас како роботодавец ти кажувам. И на другарка ми исто како тебе и ги побарале. Како не му е страм бе ... Ами секој месец ли ќе лажат.
Дали има некаква можност да се нарачат производи од сефора да стигнат во мк?Неков сајт или нешто слично?
Знаете ли каде можам да најдам само ногари за мебел од секаков вид извиани прави росфрајтни дрвени....? (На саемот за мебел оваа година видов цел рафт ама ич не запамтив од која фирма беа....)
Некој што бил во Чешката амбасада на интервју за студирање таму? Или на било какво интервју за стипендија..?
Глупо прашање ама ај. Ми треба за брзо а ме мрзи да гуглам. Каде може да најдам црна или црвена беретка, од оние женските? Парижански стил, ко во Франција што ги носат, е сега глупо ми е објаснувањето ама не знам како подобро да кажам. И како се вика на англиски?