Како се прават ваквите шари? Белиот слој доле е фондан, ама тоа врз е апликација, рачно правено или ??? Може жениве-змејови ќе знаат @referentka @Val-Dim @ph.orhideja @lunicka @joy1 @Ariel @Annath @sanjaeva
Фала ти Руби што ме мислиш за жена змеј,ама не би знаела со сигурност да кажам.Мене ми изгледа дека е компјутерска слика. Означи ја Бубале(јас не можам)таа е мајстор за овие работи.
Компјутерска слика од прехранбени бои на шеќерен лист, па ставена врз шлаг, фондан или локум. Се јаде.
Каде можам да набавам или како сама да испринтам? Ќе ми требаат бајаги парчиња, не планирам 100 ден да давам од парче, па да пробам сама. @ph.orhideja јас сум од "помладата генерација", иако со години веќе газам накај 30 ама сепак се сметам и сум помала од сите вас, па си имам неколку членки од кои со задоволство читам, учам, прибирам искуство.
@Rubiii провери тука https://www.facebook.com/dolceskopje/ Свашта имаат па може и има вакво нешто кај нив. Ми изгледа како оние сликите на торти што се ставаат...
Жена змеј... Многу ми се допадна, ти благодарам @Gosh @ph.orhideja веќе ти одговориле - компјутерска апликација... Поголемите слаткарници ги изработуваат, сигурно имаат некоја специјална апаратура. Не знам дали во домашни услови може да се изработи Овој вид на украсување кај нас се појави пред 15-тина години... На сите детски родендени имаше торта со фотка од детето. Мене баш и не ми се допаѓаше, тортата ја сечеш, па со тоа и сликата од детето Но, убаво ми изгледаат други апликации... цвеќе, пејсаж, ликови од цртаните филмови
Денес во продавница сакав да платам со картичка, девојчето го куцна износот, па пинот, пишуваше точен пин и веднаш се исклучи апаратот празен беше за батерија, на крај и дадов пари, прашањето ми е дали апаратот ми ги повлекло парите или не зема пари се дури не излезе фискална?
По слаткарнициве нема шанси само слики да ти испечатат, без торта или колаче. Едино ако имаш врски, али да платиш нешто ситно. А за сама, и тоа нема шанси. Поевтино ќе ти биде да ги купиш колачињата. Тоа е специјален принтер, со специјални прехрамбени тонери и хартија од шеќер... После пинот, за да биде трансакцијата испешна се чека уште неколку секунди, и треба да пишува трансакцијата е успешна, па да излезе фискална. У твојот случај не би требало да се повлечени пари, али за секој случај, земи си извод од банка и ако ти се повлечени пари, оди со него во дуќанот за да ти ги вратат.
Немам, од охридска банка ми е сметката, а и да проверам на банкомат состојба не знам колку точно средства имаше. Ќе морам в банка. Благодарам
Деновиве најпопуларна сум во темата "Општи прашања" Ама тоа е кога се спрема свадба Кажете ми ваква иста хартија каде можам да најдам???
Ми треба ваша помош! Сакам да изненадам некого од странство, дали има слични страни како Купи момент на кои што можам да нарачам и да стигне на домашна адреса во Македонија?
Кога почнува работното време во МВР (шалтерите за издавање лични карти)? Знам дека работат две смени и завршуваат во 21.00.
ТЕЛЕФОНСКОТО ЗАКАЖУВАЊЕ ПРЕКУ БЕСПЛАТНИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ 0800 192 92 Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ ЗА ЛИЧНИ КАРТИ И ТИЕ ТИ КАЖУВААТ ДАТУМ И ВРЕМЕ КОГА ДА ДОЈДЕШ. http://www.mvr.gov.mk/upravni-rab/10
Знам дека е со термин. Прашувам за шалтерите затоа што треба да однесам документи за одјава на старата л.к. а потоа ќе закажам за нова.