Кои се измените во Законот за административни службеници кој беше ставен на дневен ред на вчерашната владина седница и доколку е изгласан за колку дена треба да се објави во Службен весник?
Значи вака утре сме на први роденден кај ќеркичка на едни пријатели кои воедно треба да ни бидат и старејкови. Е сега одлучивме со дечко ми да дадеме пари, 1500 денари фактички по 750 и двајцата. Јас првин предложив по 1000 да дадеме и двајцата, но тој вели многу било по 1000. Вие што мислите дали 1500 се доволно, малку или пак многу?
Јас мислам дека сумата е сосема доволна, но не би дала пари. За таа сума ќе купиш некое слатко, интересно парче облека(за девојче фустанче, фармерки и кошулка/блуза за момче), играчка некоја, и според мене ќе биде поинтересен подарок од само пари за мало дете.
Има некој искуство со фероглобин капсулите? Денес едвај издржав, мислев во секој момент ќе се онесвестам, нонстоп ми се вртеше, а и уште ми е така.. Викаат полесно се поднесуваат од Хеферол..?
Пишав во соодветната тема, ама не добив одговор. Итно ми е луѓе Како може на фејсбук да се блокира група? Да не можеш да ја најдеш повеќе, ниту да се придружиш?
Горе лево (кога отвораш Twitter на десктоп) имаш поле Messages; кога ќе кликнеш на него ќе ти отвори прозорче со листа на досега праќани лп (ако немаш праќано истото ќе е празно). На тоа прозорче горе десно имаш копче New Message - кога ќе кликнеш на тоа прво ќе ти даде да впишеш username на кому сакаш да пратиш, а потоа со кликање на Next долу десно ќе ти отвори поле за да напишеш лп. Ако си член на групата, преку копчето Joined (се наоѓа под cover photo) кликни на Leave Group, па штиклирај Prevent other members from adding you back to this group, па повторно кликни на Leave Group - вака веќе нема да може никој да те додаде во таа група. A за да ја блокираш воопшто да не ти излегува во Search не може - може да се блокираат само лични профили, групи не.
Можеш да им праќаш лп на профилите кои те следат, и на одредени профили кои не те следат но кои имаат овозможено да примаат лп од било кого (такви се најчесто профилите на славните и сл.), ама мислам дека не можеш да праќаш пример на профил на „обичен“ човек кој не те следи.
Ти го препорачувам SiderAl Forte прашок.. Како магнезиум директ е, железо со вит ц.. Поскапа комбинација, но многу ефикасни.. Има прекрасен вкус и не останува она непријатно чувство кога пиеш..
Јас пиев сируп Фероглобин и немав никаков проблем. Гледај секогаш после јадење да го приеш лекот, на полн желудник, мислам дека така најлесно се поднесува. И обавезно во комбинација со витамин Ц.
50 ден по кесичка.. Јас овој го пиев, Фолико, додека бев бремена.. И тоа само многу краток период, најмногу за серумското железо
Да и јас мислев нешто да купам за тие пари, но ги прашав што сакаат дали пари или пак облека и тие ми рекоа пари, дека збирале оти сакале да и купат количка на акумулатор.