Претпоставував. А смеам да го пријавам некаде? Полиција? Што знам... Не е ваљда да имаат прилика засекогаш да искористуваат луѓе за работа, а притоа да не ги платат. Ваљда постои некаков закон, некое место каде може да се пријави таквата злоупотреба.
Со кој доказ би го пријавила? Како ќе докажеш дека си работела тој период што бараш да ти се исплати? Нека пише некоја друга членка ако знае нешто повеќе.
Дали мислиш дека женава нешто го малтретира детево? И, можеби детето можеби има некое растројство па затоа така се однесува. Можеш во полиција да пријавиш за секој случај, да проверат што се случува, значи истово што го пиша да го кажеш на нив па да те известат.
Го поставив прашањево и во друга тема ама бидејќи не добив одговор ќе прашам тука Крајот на декември сакам да патувам за Србија, а пасошот и личната карта ќе ми бидат 2 месеци пред истекување. Дали е можно да ми направат проблеми на граница?
Па баш дека не ја пријавил на работа и без договор на дело - е незаконски според мене. Мислам во ујп треба да го пријави и да го прочешлаат малку. Може така да му се закани па или тоа или ќе исплати.
НА режим на исхрана сум, јадам и овошје и зеленчук, но сакам да внесам и додатоци од витамини....што би препорачале..Ацерола, Центрум.... ???
Како она ќе докаже дека работела тој период? Ако сакала требала да го пријави додека работела да го фатат дека вработените не му се пријавени. Вака на збор ќе и веруваат? Секако нека го пријави и нека проба.
Кај мене во населба има доста кафичи, во кој скоро сите работат без никаков договор прифаќаат така(имам и другарки што работат). Да пријават, мислиш полицијата нема попаметна работа ќе оди од место на место да проверуваат камери за сите? Јас лично не верувам, но нека си проба не губи ништо.
Ми ги извртуваш зборовите. Јас не реков полиција реков ујп ( управа за јавни приходи ). Каде што ја има регистрирано фирмата тој има самиот систем регистер за увид на плата и други приходи на самата фирма. Ако самата има некој проблем чиј газда незаконски работел има право да го пријави. Полицијата нема никаква врска со ова. Потоа тие од таму ќе го чешлаат него, а дека има многу што работат непријавено мислам дека тоа време одамна не постои.
Здраво. Имаше една српска/хрватска страна каде имаше уредени станови од нив и куќи со план и домензии. Само не ми текнува на страната. Некоја таква слична или можеби да знаете за која сте. Прашува?
Дали некоја знае како се движат цените за славење на Нова година во Банско? Да отидеме на 31ви декември, а да се вратиме на 1ви? Отприлика колку е од човек? Со сопствен превоз сме...Некој ако може да ми даде линкови од хотели и понуди во Банско со славење на Нова година вклучено