... треба тројна терапија за напад на жолчка Капс.Омепразол Тбл. Аналгин и Тбл Спазмекс форте , газа со спирто на местото на болка или топла облога ... омепразолот делува на гастроинтестиналниот тракт, а болката ќе се намали со комбинација на аналгетик и спазмолитик, но никако нема да прекине само со едното ....треба движење низ собата па да седне, па пак да стане и да се движи... доколку е нападот од некоја погрешна исхрана предизвикана од желудникот додека не стави прсти во уста да испровоцира повраќање да го извади сето тоа што не може желудникот да ,,го свари,, при што се активира премногу жолчката која највероватно има камче и лачи премногу жолчни киселини...тешко ќе помогнат другите работи... треба тоа да се исфрли преку уста, кога ќе исповрати ќе се смири и жолчката... ова го велам ако се испомешал некоја храна тешко сварлива или ,,забранета,, доколку има проблем со жолчката...
@bijonse фала на исцрпниот одговор. Се храни многу нездраво и нередовно. Денот му почнува со кафе и цигара и првиот оброк му е тек попладне. Не слуша. Сепак имаше јаки болки, па со мајка ми заминаа на итна.
... малку незгодно....како инекција спазмексот веќе не се аплицира интрамускулно туку интравенозно и највероватно ќе му го дадат со инфузија што дури да истече ...ќе треба време, а болките се силни ...барем аналгин интрамускулно да му ставаат ама ретко некој да комбинираат така ...јави им се телефонски и кажи им да му стават аналгин во бут....
Се јавив, ќе му даеле само некаква инекција против болки па утре од матичен да земел упат за специјалист. Фала многу уште еднаш на советите.
... да ти кажам, сигурно ќе му дадат трамадол воопшто не го оправдувам тоа...ама ај ! ... обавезно лабораторски анализи прво!
Прв пат кога се зачленив тука учествував во првата феминска војна помеѓу штурците и пилињата.Јас бев откај штурците. @RainBow дали ќе може да се врати тоа што свиреше на чет што и да беше? ...преубај времиња беа... @theowndemon ти за мачето биди
Сте ја виделе ташната во Манго? Моделот ми е битен, било која боја, и онака сите ми се допаѓаат. https://shop.mango.com/mk/women/bag...ml?c=99&n=1&s=accesorios.accesorio;40,340,440
Голема работа ќе ми завршите ако ми кажете каде во Скопјево (по можност да не е на страна некаде по населбите) може да најдам ваква оградичка за околу елката и по која цена?