Има некој што сега скоро има полагано за кола? Ме интересира колку вкупно фаќа да се положи за Б категорија откако воведоа тоа новините? Нормално дека е индвидуално кој колку пати ќе падне на градска или пологон, али ме интересира вака отприлика која сума би било, 500 - 700 - 1000 евра ?
сигурно може ама сега е сменета страната и се имаат испомешано...и ја се уште не сум ја проучила...ама можеш на мапа да ја најдеш парцелата во градот и да видиш така број на имот лис..само оди во СТАР АКН ГИС ПОРТАЛ и ќе ти се отвори мапата..зумирај дур не стигнеш до местото
A kako da vidam za stan? Taka samo parcelata na cela zgrada mozam da ja najdam a ne na stanovite posebno
Кога ќе ја најдиш парцелата на која е смесена зградата стегни на неа и кога ќе ти се појави прозорчето од страна ќе стегниш Имотен лист...и надолу во лист В ти ги пишува сите станови што се упишани..и од лево бројчето на имотен лист..ама ќе мора еден по еден да ги проверуваш ако не знаеш кат, површина и слично
Дали некој знае да ми одговори каде можам да купам календар за на работна маса како триаголник што личи и горе што има железна спирала,ваков модел
Не знам дали има соодветна тема за прашањево. Ако има нека го преместат модераторите. @Lella @Dream-Girl Да не знае некој каде можам да донирам книги? Литература и книги на англиски и македонски, учебници за деца и возрасни со работни тетратки цели комлети на англиски.
Библиотека можеби Исто и основниве и средниве училишта треба да имаат библиотеки, верувам дека и таму би можела.
Во некои училишта прашавме, како и во оние антикварници за книги во центар, ама рекоа не им требале. Затоа пишав тука. Ако некој има идеја или информација кај може да ги дадам нека ми пише. И јас барам во меѓувреме.