1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Каде тоа кај вас и кој може да излаже личност со 6год. факултет минимум,лиценца и години раб.стаж?:^)
    Ај и ако докторот за мито сака да биде излажан какви документи ќе стави во картонот на лицево за да утре евентуално ако чешла инспекција пред инспектор се оправда?
    За ваков случај не знам.Ти пишав за колешка која со матичен стоматолог беше договорена да ја покрива. Во фирма кога се дозна не и дадоа одма отказ но не и го продолжија договорот за раб.кога требаше. Лажга никој не толерира.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Е тоа не знам да ти кажам, а да давам мито за глупости тоа па ич ако сака нека даде, ако не сака, никој со сила не тера, јас си прашав така и така она кажа дека не можело, епа добро чим не може јас друго не можам да кажам. А и она кажа дека ќе ја казниле.
    Јас факултет немам за да знам што и како одат работите, да имав ќе бев на друго место.

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Можеш слободно да надополниш.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    За да си ги земам документите од на факултет, да се отпишам мора лично или можи друг ?

5. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Сакаш да кажеш дека отиде кај твојата матична и ја праша дали може да ти пише боледување иако ќе одиш во странство?
    Не ти треба факултет за некои нешта да ти се кристално јасни.
    Мое лично мислење е дека факултетот нит ќе те направи помалку човек нит повеќе човек,може со факултет на вистинска позиција да имаш само плата плус друго ништо.
    Еве јас да не напишеше немаше ни да знам дал имаш или немаш завршено факултет.
    И така мене лично не ми менува тоа ништо.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Значи почнав да си пишам со еден дечко и ми се свиѓа ногу, таман да биде работата другар му ми се залепи, и цела вечер не ме оставк на раат те ме гушка те игра со мене, а на маса и овој првиот со нас. На кој начин да го откачам овој и да бидам со тој што сакам ? (facepalm)(facepalm)(facepalm)

7. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    267
    Само слушај го срцето, и ќе те одведе сигурен сум на вистинскиот пат.

8. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Точно е дека и да немам факултет треба некои работи да ми бидат јасни јас зборев за од страна на докторот декамдаимам факултет ќемзнам што треба да правам, а за ова знам дека не може ама сепак сакав да прашам дали бива така или не бива, затоа што ако може зашто не и на мене да направе така ама сепак ако не бива никому ништо.
    А за факултет ако има а не го разбира општо факултетот на таа смера што е џабе ќе му е.
    За да имаш факултет требаи да го разбираш а не само како да има завршено. Општо кажано.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Od sto se trosi najmnogu internetot na mobilniot? Imav 30gb pred edna nedela a denes mi stasa poraka deka imam potroseno 25.4gb so e premnogu. Od sedenje na fb I insta ne mi se veruva ama da ne e od YouTube oti malava gleda crtani na telefonov.

10. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Од Ју Тјуб. :)

11. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ok твојот матичен лекар очигледно има факултет што го разбира и убаво те одбил.
    Повеќе среќа кај друг матичен или со мито.:D
    Пак ќе повторам не ти треба факултет некои нешта да ти се сосем кристално јасни,ама кој како сака нека разбере.
    Сепак не ти треба факултет да процениш дека имаш професионалци што си одат по правила и непрофесионалци кај кој добро ќе платиш за услуга.Ова општо кажано не само за лекари како професија еве и за судии,државни службенициа со или без факултет итн.

Последна измена: 13 јануари 2018
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Што те спречува лично да отидеш, да се отпишеш и да си ги земеш?
    Сепак, документи се.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    467
    Разлика меѓу подвезици и халтери?? Кој дел е што?

14. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Па добро, сега ако некој сака со мито или со потлуп да прокара нека повеле, секако дека не ми треба факултет за да го проценам човекот дали се упатува по правила или не.
    Јас ја прашав само колку да им кажам дека сум ја прашала матичната, а инаку и не ни планирав да прашувам.

Сепак фала за одвоеното време.

15. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    32.859
    Дали на автобуската станица во Скопје има место каде би ги оставила куферите на чување определен период?

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Има, веднаш до шалтерите - лево. Не знам колку се плаќа, ама има каде да ги оставиш.

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.456
    Ми треба совет во врска со враќање производ во аптека.

Сопругот некни купил од Еурофарм цуцли на Авент ама ми ја утнал возраста. Од немарност не ја земал фискалната туку само слипот од картицата. Денес бев да ја заменам за ист модел само за помала возраст. Ми вика неможе без фискална им требало бројче за да сторнира а цуцливе што сакав да ми ги смменат се со иста цена. Барав шефица ама ми рекоа од понеделник.
    Ме интересира дали навистина со слип неможе да ми замени (се гледа дека е купена кај нив,плус компјутерски може да ја најде во систем) се исплати ли да одам понатака или да се откажам?
    Ме излудеа денес :talk:

18. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    14.574
    Компјутерски им е внесена и залихата на производи, па затоа мораат да ја сторнираат претходната сметка и повторно да ти ги искуцаат цуцлите. Апаратчето за картички не е поврзано со касата/ компјутерот и на сметката извадена од него стои само наплатената сума, но не и производот кој е купен. Не е до вработените, едноставно таква е процедурата.

На Asistentkа, Selest и "Zoki" им се допаѓа ова.
  19. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    Да не знае некој дали денес меѓуградскиве автобуси работаат нормално? :D

20. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Можеш да се обратиш во дирекција на Еурофарм мислам имаат вработено лице за контакт со јавност или да пишеш меил на нивната нива веб страна и да им објасниш какв е работава.Ако сакаат ќе дозволат во аптека тоа да се регулира некако.Сепак објасни и на шефицата може да го среди и без сторнирање.

На Selest му/ѝ се допаѓа ова.