Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Каде тоа кај вас и кој може да излаже личност со 6год. факултет минимум,лиценца и години раб.стаж?:^)
    Ај и ако докторот за мито сака да биде излажан какви документи ќе стави во картонот на лицево за да утре евентуално ако чешла инспекција пред инспектор се оправда?
    За ваков случај не знам.Ти пишав за колешка која со матичен стоматолог беше договорена да ја покрива. Во фирма кога се дозна не и дадоа одма отказ но не и го продолжија договорот за раб.кога требаше. Лажга никој не толерира.

cresa-jagoda likes this.
  2. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Е тоа не знам да ти кажам, а да давам мито за глупости тоа па ич ако сака нека даде, ако не сака, никој со сила не тера, јас си прашав така и така она кажа дека не можело, епа добро чим не може јас друго не можам да кажам. А и она кажа дека ќе ја казниле.
    Јас факултет немам за да знам што и како одат работите, да имав ќе бев на друго место.

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Можеш слободно да надополниш.

Luminary likes this.
  4. fitgirl

fitgirl Истакнат член

За да си ги земам документите од на факултет, да се отпишам мора лично или можи друг ?

5. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Сакаш да кажеш дека отиде кај твојата матична и ја праша дали може да ти пише боледување иако ќе одиш во странство?
    Не ти треба факултет за некои нешта да ти се кристално јасни.
    Мое лично мислење е дека факултетот нит ќе те направи помалку човек нит повеќе човек,може со факултет на вистинска позиција да имаш само плата плус друго ништо.
    Еве јас да не напишеше немаше ни да знам дал имаш или немаш завршено факултет.
    И така мене лично не ми менува тоа ништо.

cresa-jagoda likes this.
  6. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Значи почнав да си пишам со еден дечко и ми се свиѓа ногу, таман да биде работата другар му ми се залепи, и цела вечер не ме оставк на раат те ме гушка те игра со мене, а на маса и овој првиот со нас. На кој начин да го откачам овој и да бидам со тој што сакам ? (facepalm)(facepalm)(facepalm)

7. CutePanda

CutePanda Истакнат член

Само слушај го срцето, и ќе те одведе сигурен сум на вистинскиот пат.

8. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Точно е дека и да немам факултет треба некои работи да ми бидат јасни јас зборев за од страна на докторот декамдаимам факултет ќемзнам што треба да правам, а за ова знам дека не може ама сепак сакав да прашам дали бива така или не бива, затоа што ако може зашто не и на мене да направе така ама сепак ако не бива никому ништо.
    А за факултет ако има а не го разбира општо факултетот на таа смера што е џабе ќе му е.
    За да имаш факултет требаи да го разбираш а не само како да има завршено. Општо кажано.

Asistentkа likes this.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Od sto se trosi najmnogu internetot na mobilniot? Imav 30gb pred edna nedela a denes mi stasa poraka deka imam potroseno 25.4gb so e premnogu. Od sedenje na fb I insta ne mi se veruva ama da ne e od YouTube oti malava gleda crtani na telefonov.

10. Matotheja

Matotheja Популарен член

Од Ју Тјуб. :)

11. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Ok твојот матичен лекар очигледно има факултет што го разбира и убаво те одбил.
    Повеќе среќа кај друг матичен или со мито.:D
    Пак ќе повторам не ти треба факултет некои нешта да ти се сосем кристално јасни,ама кој како сака нека разбере.
    Сепак не ти треба факултет да процениш дека имаш професионалци што си одат по правила и непрофесионалци кај кој добро ќе платиш за услуга.Ова општо кажано не само за лекари како професија еве и за судии,државни службенициа со или без факултет итн.

Last edited: Jan 13, 2018
  12. poenta

poenta Форумски идол

Што те спречува лично да отидеш, да се отпишеш и да си ги земеш?
    Сепак, документи се.

Asistentkа likes this.
  13. Seli20

Seli20 Истакнат член

Разлика меѓу подвезици и халтери?? Кој дел е што?

14. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Па добро, сега ако некој сака со мито или со потлуп да прокара нека повеле, секако дека не ми треба факултет за да го проценам човекот дали се упатува по правила или не.
    Јас ја прашав само колку да им кажам дека сум ја прашала матичната, а инаку и не ни планирав да прашувам.

Сепак фала за одвоеното време.

15. f.girl

f.girl Форумски идол

Дали на автобуската станица во Скопје има место каде би ги оставила куферите на чување определен период?

Rebecca_R likes this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Има, веднаш до шалтерите - лево. Не знам колку се плаќа, ама има каде да ги оставиш.

f.girl likes this.
  17. Selest

Selest Популарен член

Ми треба совет во врска со враќање производ во аптека.

Сопругот некни купил од Еурофарм цуцли на Авент ама ми ја утнал возраста. Од немарност не ја земал фискалната туку само слипот од картицата. Денес бев да ја заменам за ист модел само за помала возраст. Ми вика неможе без фискална им требало бројче за да сторнира а цуцливе што сакав да ми ги смменат се со иста цена. Барав шефица ама ми рекоа од понеделник.
    Ме интересира дали навистина со слип неможе да ми замени (се гледа дека е купена кај нив,плус компјутерски може да ја најде во систем) се исплати ли да одам понатака или да се откажам?
    Ме излудеа денес :talk:

18. Avery

Avery Популарен член

Компјутерски им е внесена и залихата на производи, па затоа мораат да ја сторнираат претходната сметка и повторно да ти ги искуцаат цуцлите. Апаратчето за картички не е поврзано со касата/ компјутерот и на сметката извадена од него стои само наплатената сума, но не и производот кој е купен. Не е до вработените, едноставно таква е процедурата.

Asistentkа, Selest and "Zoki" like this.
  19. marija1907

marija1907 Популарен член

Да не знае некој дали денес меѓуградскиве автобуси работаат нормално? :D

20. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Можеш да се обратиш во дирекција на Еурофарм мислам имаат вработено лице за контакт со јавност или да пишеш меил на нивната нива веб страна и да им објасниш какв е работава.Ако сакаат ќе дозволат во аптека тоа да се регулира некако.Сепак објасни и на шефицата може да го среди и без сторнирање.

Selest likes this.