Каде тоа кај вас и кој може да излаже личност со 6год. факултет минимум,лиценца и години раб.стаж? Ај и ако докторот за мито сака да биде излажан какви документи ќе стави во картонот на лицево за да утре евентуално ако чешла инспекција пред инспектор се оправда? За ваков случај не знам.Ти пишав за колешка која со матичен стоматолог беше договорена да ја покрива. Во фирма кога се дозна не и дадоа одма отказ но не и го продолжија договорот за раб.кога требаше. Лажга никој не толерира.
Е тоа не знам да ти кажам, а да давам мито за глупости тоа па ич ако сака нека даде, ако не сака, никој со сила не тера, јас си прашав така и така она кажа дека не можело, епа добро чим не може јас друго не можам да кажам. А и она кажа дека ќе ја казниле. Јас факултет немам за да знам што и како одат работите, да имав ќе бев на друго место.
Сакаш да кажеш дека отиде кај твојата матична и ја праша дали може да ти пише боледување иако ќе одиш во странство? Не ти треба факултет за некои нешта да ти се кристално јасни. Мое лично мислење е дека факултетот нит ќе те направи помалку човек нит повеќе човек,може со факултет на вистинска позиција да имаш само плата плус друго ништо. Еве јас да не напишеше немаше ни да знам дал имаш или немаш завршено факултет. И така мене лично не ми менува тоа ништо.
Значи почнав да си пишам со еден дечко и ми се свиѓа ногу, таман да биде работата другар му ми се залепи, и цела вечер не ме оставк на раат те ме гушка те игра со мене, а на маса и овој првиот со нас. На кој начин да го откачам овој и да бидам со тој што сакам ?
Точно е дека и да немам факултет треба некои работи да ми бидат јасни јас зборев за од страна на докторот декамдаимам факултет ќемзнам што треба да правам, а за ова знам дека не може ама сепак сакав да прашам дали бива така или не бива, затоа што ако може зашто не и на мене да направе така ама сепак ако не бива никому ништо. А за факултет ако има а не го разбира општо факултетот на таа смера што е џабе ќе му е. За да имаш факултет требаи да го разбираш а не само како да има завршено. Општо кажано.
Od sto se trosi najmnogu internetot na mobilniot? Imav 30gb pred edna nedela a denes mi stasa poraka deka imam potroseno 25.4gb so e premnogu. Od sedenje na fb I insta ne mi se veruva ama da ne e od YouTube oti malava gleda crtani na telefonov.
Ok твојот матичен лекар очигледно има факултет што го разбира и убаво те одбил. Повеќе среќа кај друг матичен или со мито. Пак ќе повторам не ти треба факултет некои нешта да ти се сосем кристално јасни,ама кој како сака нека разбере. Сепак не ти треба факултет да процениш дека имаш професионалци што си одат по правила и непрофесионалци кај кој добро ќе платиш за услуга.Ова општо кажано не само за лекари како професија еве и за судии,државни службенициа со или без факултет итн.
Па добро, сега ако некој сака со мито или со потлуп да прокара нека повеле, секако дека не ми треба факултет за да го проценам човекот дали се упатува по правила или не. Јас ја прашав само колку да им кажам дека сум ја прашала матичната, а инаку и не ни планирав да прашувам. Сепак фала за одвоеното време.
Дали на автобуската станица во Скопје има место каде би ги оставила куферите на чување определен период?
Ми треба совет во врска со враќање производ во аптека. Сопругот некни купил од Еурофарм цуцли на Авент ама ми ја утнал возраста. Од немарност не ја земал фискалната туку само слипот од картицата. Денес бев да ја заменам за ист модел само за помала возраст. Ми вика неможе без фискална им требало бројче за да сторнира а цуцливе што сакав да ми ги смменат се со иста цена. Барав шефица ама ми рекоа од понеделник. Ме интересира дали навистина со слип неможе да ми замени (се гледа дека е купена кај нив,плус компјутерски може да ја најде во систем) се исплати ли да одам понатака или да се откажам? Ме излудеа денес
Компјутерски им е внесена и залихата на производи, па затоа мораат да ја сторнираат претходната сметка и повторно да ти ги искуцаат цуцлите. Апаратчето за картички не е поврзано со касата/ компјутерот и на сметката извадена од него стои само наплатената сума, но не и производот кој е купен. Не е до вработените, едноставно таква е процедурата.
Можеш да се обратиш во дирекција на Еурофарм мислам имаат вработено лице за контакт со јавност или да пишеш меил на нивната нива веб страна и да им објасниш какв е работава.Ако сакаат ќе дозволат во аптека тоа да се регулира некако.Сепак објасни и на шефицата може да го среди и без сторнирање.