1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.601
    При слетување проверуваат само пасоши, така да не би ги засегало дали имате повратен билет или во еден правец.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.697
    Допаѓања:
    45.778
    Личната карта ми истекува оваа недела. Која е процедурата за нова? :)

3. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.866
    Допаѓања:
    58.933
    Јави се и закажи си термин за нова :)

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јави се и закажи си термин. Ти треба пополнето барање и плаќаш во пошта (за ова уплатници ти требаат) а можеш и на лице место со картичка да платиш.

На fana и Luminary им се допаѓа ова.
  5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.601
    Можеш и електронски тука да закажеш. После си одиш на закажан термин, пополнуваш барање, плаќаш и се сликаш. Сега мислам дека затоа што ја обновуваш нема потреба повторно од извод, затоа што нели за прв пат мора и извод од книга на родените.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    466
    Сакам купка што убаво мириса и пушта многу пена, да ми препорачате некоја?

7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Мене овие пенливи купки од Авон ми се најпенливи. Од сите гелови што ги имам користено, со цена од-до, овие прават најмногу пена. Количински ставам секогаш исто (на онаа мрежичка) а со овие добивам 3 пати повеќе пена. Често се на попуст (500 мл за 180-200 денари) сега го чекам баш овој од сликата во спојлер.
    Избор на мириси исто има, зависи што ти се допаѓа тебе.

На cresa-jagoda и Seli20 им се допаѓа ова.
  8. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Знае некој дали постои уште оној рам што го користевме по отп со пилички.:?:Каде би можела да купам?

9. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Се извинувам доколку прашањево не е во соодведна тема, но сакам да прашам, со пасош може некој да "одглуми" дека е бугар на пример, а е македонец ( бидејќи нели кај нас може да се извади бг пасош) ме интересира за лична карта, дали може некој да излаже дека е др националност? (Можеби е глупаво прашањево, но важно ми е).

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.963
    Допаѓања:
    117.007
    Не. Ако има бугаски пасош е бугарин и нема што да глуми. А ако сака да глуми му треба фалсификат лична карта и пасош.

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Бил некој скоро во Џино во ГТЦ?
    Какви им се пиците?
    И со цени како се?

12. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Јас сум стварно во голема дилема и морав да пишам. Бидејќи во странство апликациите за на факултет се праќаат овој период треба да поднесам. Решена сум да поднесам во Софија, Скопје и се мислам меѓу Марибор и Љубљана. Значи во огромна дилема.

Од една страна Љубљана е помодерен град, метропола. Но, за стан е тешко бидејќи нема многу македонци. Првата година кога ќе помислам дека ќе ја иседам дома во стан со некои од други држави, па додека најдам некој македонци за стан тешко. Само едно дете познам што студира во Љубљана, но тој другата годи а ќе биде со своите другари 4 души машки јас со нив нема смисла.

Од друга страна Марибор помал град. За стан полесно и има многу Македонци. Посебно од мојот град познавам 10 души. Да сакаш да излезеш или да одиш на кафе има со кој и муабет да направиш.

Не знам што да правам, си мислам во Марибор 200 пати полесно ќе се снајдам, ама оваму па Љубљана, главен град метропола а имам можност да живеам таму. :envy: И сега да се водам според тоа дека во Марибор има повеќе македонци и ќе е полесно, или да одам во поубав град, метропола... :sweat:

13. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Дали има некој сајт на интернет кадешто може да се види какво ќе биде времето за цел календарски месец и за повеќе месеци исто така заедно со температурата и графиконите за времето за сите градови во Македонија?Јас минатата година во ова време тоа го гледав на еден српски или хрватски сајт мислам дека беше ама сега го барав ама не го најдов сајтот,ми излегува само за десет дена максимум.Дали можеби некој го знае тој или,пак,некој сличен сајт да ми го препорача и линк да ми испрати од сајтот или од повеќе такви сајтови ако има?Благодарам многу однапред на помошта!

14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    https://m.accuweather.com/search-locations го пишуваш градот и на трите црти одбираш month outlook

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    18.230
    Ако се прашувам јас, би аплицирала онаму каде што ем образованието ми е ниво подобро, ем каде што ќе сакам да бидам. Верувај дека дури и да најдеш македонци за делење кирија, сепак ќе ти е чудно / незгодно / сама одбери збор - на почетокот, зошто сепак ќе си со нови луѓе дома, без разлика на нација.
    А за понатаму, без разлика на местото секако дека ќе запознаеш луѓе и ќе најдеш друштво, па и за излегување, а подоцна и за промена на стан ќе имаш повеќе опции.
    По мислењево ми личи како Љубљана да сакаш повеќе, па ако само македонците се маката, аплицирај :D

На Rebecca_R и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Прба желба ми беше Љубљана и бев решена, ама после почнав да се предомислувам за Марибор оти демек имало повеќе македонци. Иначе факултет во Љубљана е каде каде подобар

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.333
    Допаѓања:
    18.230
    Види, ако факултетот е таму подобар, и ако сметаш дека и градот има што многу да ти понуди не знам зошто се мислиш воопшто. Верувај, нема многу аир да видиш од македонците само зошто се македонци :D
    Ама сепак, крајниот избор е само твој, и се надевам дека ќе си донесеш најдобра одлука :)

На Rebecca_R, marijaaxl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Ти благодарам! Повеќе сакам во поголем град затоа што цел живот живеам во мал. Не одам за 'видејте ме каде живеам' туку имам можности па зошто да не одам.

На MagsDestiny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    347
    Дечки, пред неколку месеци ми излезе кафена дамка на долната усна која сеуште ја имам, сакав да ве прашам дали е можно да е бенка или се работи за нешто друго?

20. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.550
    Допаѓања:
    66.861
    На која програма го даваат ракометот?