Дали знаете како можам да закажам термин за консултација во словенска амбасада, или има приемен ден за странки?
Јас имам такви само златна боја со крем.Ги купив во специјален дуќан за тапети се наоѓа од левата страна на Универзална сала по уличка има Бебел бутик одма две продавници е дуќанот спроти него е Топ Шоп
18000 ако легнуваат на сметка, осигурана си на истата сума. А ако е бруто платата 18000, тогаш на сумата од нето плата што легнува на сметка.
Анатх ти објаснила впрочем. А доколку те интересира колку придонеси поединечно се уплаќаат за која ставка, како и колку бруто плата уплаќаат за тебе, повели линк со калкулатор.Внесуваш колку ти е нето платата и ти дава прерачунка, за секој данок, како и колку е вкупно бруто платата http://plata.m.ie.mk/
Дали можам да носам лаптоп торба со мене покрај 10кг дозволен рачен багаж во авион. И колку се доплаќа за лаптопот?
Некоја феминка ако знае да ми помогне. Веќе не сум во работен однос и сакам здравствено да се осигурам преку маж ми. Треба во фонд за здравство да отидам нели, ми треба здравствена книшка и ваљда некој образец претпоставувам. Ако некоја знае подетално, би ми било од голема корист.
Сметководителот кај мт во фирма ќе те осигура. По електронски пат е , нема одење во фонд. Му треба само твоја лична карта.
Помош луѓе Учам македонски матура и не можам да сфатам. Океј имало два периода на старословенски (9-11 век) и цркновнословенски (12-1. Кирил ја создал глаголицата 38 букви во 863 и тоа бил старословенски јазик. И така било до 12 век, а од 12 до 18 се препознавал како црковнословенски јазик. А каде е кирилицата? Знам дека е од св. Наум охридски, но во која година?? На интернет пише дека денешната азбука е од Крсте Петков Мисирков.
Каде би можела да најдам од оние малечки сникерс, марс, поп кејк посебно што се запакувани ? Во Тинекс не најдов. Ги има во Веро или Рамстор?
Има во Зегин Хелти Фуд. Не е исто, агавето е вид кактус од кој сирупот се користи како засладувач, а јаворот е дрво.
Торбата со лаптопот и тој мислам дека се рачунаат како рачен багаж и тоа не се наплаќа.Барем мене не ми наплаќале досега.