добра вечер не знам баш добро да пишувам македонски такада не ми замеривајте ве молам би сакала да знам како оди процесот за возачката дозвола јас зивеам во белгија еве 10 години и пробав тука да земам дозвола но верувајте дека навистина многу е тешко има 1000 работи итн
Фала на инфо,сакав подетално ако знае некој да ми објасни после форд салонот десно,доаѓајки од кај бирис трајковски ми дава ама не ми е многу јасно
отвори во гогле мапс таму мозеби има некое место кое би го препознавале а мислам некаде во близината на зоолошката градина се наога
пробав со една песна ја симнав, но зошто ја нема на листата кај download како порано, сега е во таа првата папка?
Колку што паметам, првин имаш теоретски часови, после слушаш и прва помош и полагаш, па преминуваш на часови по возење. Откако ќе ги извозиш, може да полагаш, се пријавуваш, првин полагаш тест за теоретски познавања, па на полигон, па градско возење. Колку чини не знам, ама не е баш евтино. Од друга страна, ако положиш тука, во Белгија нема да можеш да возиш со македонска возачка дозвола, со меѓународна ќе можеш да возиш кратко време, 3 или 6 месеци, не сум сигурна, а за тоа време секако ќе мораш таму да полагаш. Така да, подобро вложи труд и време и положи си таму се што треба. И треба да биде тешко, оти не секој е за возач, а овде како што ги даваат на секој кој стигне... затоа голем процент од луѓето не знаат да возат како што треба, ниту пак ги знаат сообраќајните правила.
дали сте биле до таа адрес милам дека би требало да биде точна проблем ми е што треба да одам во автошкола а немам баш време работам и со три деца сум новиот закон тука е секој втор пат ако пагаш на теориски тест треба да се следи 4 дена автошколо баш ми е тешко а и скапо се плаќа годинава доаѓам во македонија и баш сакав да знам како е кај нас процедурата
Е па и кај нас се оди во автошкола за теорија, има часови, а и возењето е околу 36-40 часа низ град. Пак ќе мораш да одвоиш време за тоа, ако сакаш да положиш.
Има книжари во Битола кои печатат на толу дебела хартија? Ако да, од прилика да не знајте колку пари е и дали има црна варијанта од хартијава? Благодарам!