Што препорачувате, а да не е скапо за лузни? Пред еден месец се изгребав и зарасна гребаницата, но сега се познава како лузна.
Tie sto se na fakultet ke gi prasam,polagav predmet na 16ti,poloziv vo indeksot mi napisa otcenata I potpis I se,potoa elektronski gledam imam staveno 5nepolozeno,ve molam kasete mi dali e mozno da sum padnata,Ili povtorno da polagam.
Тоа ми го препорачаа во неколку аптеки, ама не знаев дали е ефикасно и не го земав, ај деновиве ќе видам, ќе го земам... Мислев да не има нешто друго поефтино, а ефикасно и затоа тука прашав
@Crnookata зависи од професорот. Пример, колешка положи со 8ца, а електронски и пишале 7ца. Отишла кај професорката и таа кажала дека било многу комплицирано да ја смени електронски, па едноставно и ја шкртнала оценката во индекс и ја ставила помалата. Друга колешка имала ист таков случај, ама професорот си води и негова евиденција (положени студенти ги пишува во тетратка), отишле во студентски, професорот им покажал што пишува кај него, ја нашле пријавата и смениле и електронски. Кој ги внесува оценките електронски? Во студентски или професорот? Ја мислам дека е најбитно што пишува во пријавата, таа ти стои во досие.
Mislam deka profesorot gi pisuva,znaci sega ke mi ja skrtni vo indeksot,I treba povtorno da go polagam.
Не мора да значи, можеби е грешка. Прво оди во студентски и прашај да ти го отворат досието и да ја видат пријавата. Ако таму пишува оценка, оди кај професорот и кажи дека и во индекс и во пријава пишува положено, а електронски ти стои 5ка. Со среќа.
ефикасно е, испробано..баш во моментов го користам ама беше скапичко...625 ден мислам го купив..како гел е и после се суши и се прави како проѕирна кора...и всушност лузната ја суши па веќе почна да ми се лупи кожата инаку го користам една недела...ама слушнав дека било за понови лузни и изгореници па ќе видиме, јас се мачкам и на постарите бидејќи цела десна рака ми е лом од фигара, рерни и слично, само се токмев и сега ми е криво што не го зедов порано
Епа како полагаш испит? Пријавата чини 30 денари + административна такса 50 денари, и таму внесуваш податоци за предметот, име на проф, асс, твои податоци, индекс и таму професорот ја внесува оценката и тој лист го спушта долу на студентски. Јас од пред компјутер нема да знам, не можеш ни ти да знаеш. Оди кај професорката и разбери се.
Оди во студентски и провери што оцена имаш на пријавата( пријава пушташ по секој предмет пред испитна сесија). Ако имаш иста оцена како таа во индекс батали iknow. Ако имаш 5 и во пријавата појди и смирено прашај зошто стои на iknow и во пријавата 5, а ти пишала оцена. Се случува превид да направат. Што корист ќе има ако појде со индексот в чело да им го залепи, ај ве молам просветлетеме ???