Isto kako i vo Mk, sekogas slavime isto Veligden, ne znam kako se pagja godinava 8mi april mislam....
Да, на 8 се паѓа, фала за инфо, ама дали знаеш петок пред празникот и понеделникот после дали се неработни?
Ponedelnik 9ti e neraboten 100%, a petok ne znam, mislam deka se raboti ama do pretpladne nekade, ne se sekjavam kako bese....kje vidam sega i kje ti pisam. Eve da redaktiram, sega procitav, Veliki petok e neraboten i prv den od Veligden znaci ponedelnik e isto taka neraboten den.
Да 8ми е Велигден , петок ќе се работи , понеделник сигурно не Грците со католиците слават Божиќ а со нас Велигден
За кај нас знам, за Грција ме интересираше. Еве, @koritsaki и @kallias што живеат таму кажаа дека понеделник е неработен, а петок ќе се работи.
@Annath не знам за што ти треба меѓутоа да знаеш дека денот пред празници на грците им е со скратено работно време. Како кај нас што сите си одат порано пред празници, само кај нив е тоа официјално.
Девојки има ли некоја тука да разбира германски, ми стигна еден важен документ и не можам да чекам понеделник за превод, само на блиц да ми каже за што се работи,не да се преведува целото ?
Имаше една инста блогерка српски или хрватски е било тоа не сум сигурна која што вежба има бела коса до рамена. И убава насмевка при која што рекламира некој забар на тој начин. Дали некој знае за кого станува збор? До скоро ми ја имаше на инста. Ама не забележав име. А секогаш ми излегуваше на инста. Исто така дава програми за вежби и храна...
Ајде просветлете ме Треба да пратам нешто во Битола,по карго. Уште да знаев како функционира тоа Некој да ми појасни... П.С.Гуглам ама никако да налетам на некоја саглам,функционална веб страна на некое карго...
Јас земав од Карес доста квалитетен. Има избор, можеш и на нет да ги видиш. Еве линк: http://www.kares.mk/productcat/57/131/termos-shishinja.aspx
http://www.kargoekspres.mk/ Ќе им се јавиш ако сакаш од дома да ти го подигнат, ма да полесно би било да отидеш до базата на Карго и да ја оставиш пратката. Пишуваш име презиме тел број и адреса (или град ако треба само до базата) и обавезно спакувано. Можеш или ти или тој што ја прима пратката да плати, цената зависи од големината на пакетот.
Prodavaa vo Ramstor Mall Centar na goren kat do pred nekoj den.Ama ako dobro pamtam mislam deka vidov vo Duki Daso vo kesicka martinki. Ili prebaraj vo dukani sto prodavaat aksesoari.