За пријавување на данок во УЈП. Што се прави во случај лицето да е починато, не бил ни вработен ни пензионер, но имаше прилив минатата годнина на пари на трансакциона. Ни стаса известување за тоа лице за да се пријави данок (персоналниот данок е веќе платен од фирмата која ги пушти парите), но претпоставувам мора да се пополни образец. Прашањето ми е дали се пријавува на име на починатиот (што нема логика дека треба негов потпис на крајот), или наследникот треба да пријави под свое име (иако не се на негоа сметка легнати парите)?
Ако не му е тешко на некој ќе може да ми објасни како се ставаат страни на word 2016, на тој од 2009 поедноставно беше некако, сега не знам баш да се снајдам на овој, на сите страни една иста бројка ми испаѓа ,ако има некој слободно време, нека ми пише лп
https://www.obsgnet.com.mk Прво на шалтер во Охридска банка и после можеш од овој линк да се најавуваш.
Дали некој знае дали стигнува известување на мејл кога ќе искористиш од оние wizz ваучерите шо ги даваа на скопски маратон? Дали ако не се појавам на лет, а сум платил делумно со ваучеров 20 евра а летот чини 50 евра, дали ќе ми одземе од сметка 30 евра или ако не се појавам само 20те евра од ваучерот ги губам?
За дополнителни информации за поднесување на ГДП јавете се во Инфо центарот на тел. број 0800 33 000 или на 02 3253 200.
Од Карпош 2 до Визбегово кој автобус вози? или кој автобус вози за Визбегово и од каде поминува од која постројка да се качам?
Автобусот со број 118 оди за Визбегово инаку најубаво да си видиш на страницата на ЈСП. Затоа што не сум запознаен каде поминува и каде се наоѓаат постројките.
Popolnuvas podatoci na pocinatiot a dolu kaj podnositelot na prijavata se potpisuvas ti t.e onoj koj go popolnuva baranjeto.
Каде да купам карти за настапот на Марјан Коцев (што ќе се одржи во МОБ)? Би можело ли да има во Југотон?