Дали може замена на матичен лекар да отвори боледување? Ако може некој побрзо да ми каже.Благодарам однапред
И мене ме интересира ова со матичен лекар, како иде постапката за менување? И дали стварно веќе не можат да даваат боледување? Дечко ми бил денес на лекар, му рекла не може да му даде боледување, туку му дала потврда за само 2-3 дена, што не ја прифаќаат на работа, значи мора да е боледување, а веќе не беше 2 дена на работа. Дали има некои измени или шо е работата?
Може само доколку матичниот е на одмор или на семинар. Зависи кај кој лекар. @Пале 345 ќе отидеш кај тој што сакаш да ти е матичен и ќе те пријави одма.
Нема измени. Отсекогаш законски не се дава боледување за некоја полесна дијагноза. И боледувањата што смеат месечно да ги пишат и да не надминат за да бидат сомнителни и чешлани од инспекција матичните на пример месечно ако се 5 боледувања што смеат да ги пишат ги чуваат за поблиски пациенти и пациенти од кои би имале интерес. Ништо не прави дечко ти со потврдата. Само потврдата може да му е покритеи пред шеф дека бил навистина болен,ама нема да му бидат платени тие денови. Тоа е. @SummerGirl ќе ја прими или ќе го прими дечко и друг матичен лекар ама одма дека ќе отвори боледување тешко,освен ако најде некој почетник лекар кој за да привлече одреден број пациенти се прави како сака пациентот.
Не знам кај да се обратам, па се надевам ќе ме упатите. Комшиите имаат куче и секоја ноќ не престанува со хистерично лаење и прашањето ми е кај да пријавам зошто веќе цела недела не можам да спијам ни јас ни домашните. Не се луѓе со кои можи да се разговара, па затоа прашувам.
Какво е тоа хистерично лаење? Како го третираат кучето? Ако е мало кутрето ке цивка додека се навикне, а ако е големо, мора да има причина за такво хистерично лаење. Можеби лае по некоја мачка, куна, еж...? Во полиција ако пријавиш, ке дојдат и ке му пишат казна ако нема табла на портата со ознака дека има куче и ако не е вакцинирано, исто така ке му пишат казна.
Кажете кај да најдам јаки, издржливи самолепливи куки за на ѕид? Земав од Џамбо едни што вика дека 3кг. издржува, после еден саат се одлепија со ништо незакачено на нив. А ми треба за шипка за завеса, така да не би сакала да се одлепи и да тресне дури спијам. Бриколаж, миколаж?
Nova sum ovde lugje pa ne mi zameruvajte ako pravam nesto pogresno iskreno pojma neam kako se koristi ova hahaha sakam da ve prasham da mi ponudite nekoi dobri proizvodi sto gi imate koristeno za nega na kosa
@Luciferovog zlo♧ Многу полесно отколку во Word 2009. Се надевам сликава ќе ти разјасни чекор по чекор како се ставаат бројки на страниците во документот. @SunnyGirl2 Конкретното потекло на оваа болест не е целосно разјаснето и причините поради кои се јавува се многу сложени. Во 30% од случаевите болеста Е наследна, меѓутоа како причини за појава на Vitiligo се јавуваат и: изгореници од сонце, трауми, емоционален стрес. Се почесто на Vitiligo се гледа како на автоимуна болест. Не е заразна и може да се јави во секој период од животот подеднакво кај двата пола. Станува збор за ретка болест - заболени се околу 1% до 2% од луѓето. Значи, НЕ МОРА да станува збор за пренесување по наследен пат кај луѓето, додека кај животните Vitiligo е наследна црта (пр.: арапски коњи, кучиња ротвајлери).
Имаш цела категорија за Коса и многу теми. Разгледај го убаво форумот, сигурно ќе најдеш нешто корисно.
Зошто некои слики што ми се пратени во чет на фб се отвараат како да се во помал формат, а уствари се иста нормална големина како и останатите што ми биле пратени? Само од компјутер ми се случува ова.