Ако пишам порака на Viber на некој што не е активен (пред 3 дена) значи нема delevered и кликнам „delete a message for everyone“ и го деактивирам виберот дали ке му стигне тоа дека сум ја избришала пораката кога ке се уклучи иако сум деактивирала вибер
Ако го утнеш терминот за пријавување во Завод на невработени , и ти стигне писмо дека те бришат од евиденција 1 година. Дали утре ако се вработиш ќе имаш проблем работодавецот да те пријави ?
Хмм па би можело и така ама каде да најдам самолеплива хартија А4 формат..... Благодарам инаку, баш ќе се распрашам утре дали имаат таква хартија или ќе мора да купам од некаде.
Не мора да носиш никаде самолеплива хартија, тие си имаат таму. Можеш да одиш во Пиксар Плус (најевтини се, а убаво принтаат), јас најчесто таму принтам налепници. Принтаат на А4 формат, имаш да бираш помеѓу мат и сјајна самолеплива хартија. Сјајната е незначително поскапа. Принт студиово се наоѓа зад Градежен факултет, веднаш карши паркингот на факултетот. Ќе го најдеш и на Гугл Мапс. Ако не ти се допадне хартијата, ќе попешачиш малку подоле се наоѓа Кад Принт. И таму принтаат одлично.
Не знам дали би имало проблем да се пријави работниот однос, но некои работодавачи прашуваат на интервју дали лицето се пријавува во АВРМ. Ова прашање ми било поставено на интервју и во државна и во приватна институција. Сигурно таа инфрмација е потребна поради некои поволности што му ги овозможува државата на приватниот сектор за одредени возрасни групи
Јас имав проблем , потоа бев заедно со сметководителот на фирмата , и поднесе барање да ја тргнат таа забрана и дека ,, таа и таа " фирма сака да ме вработи.
Јас се имам возено бр.18 поминува хотел карпош после хотелот на станицата застанува и на семафорите врти десно за накај ми да по бул.8ми септември застанува кај александар палас и продолжува накај визбегово потоа застанува после салонот за гуми што е одма тука и потоа продолжува до визбегово кај коцката. ако сакаш пиши ми пп ќе ти дадам подетална мапа