Женски доколку на личната карта ти е сменета новата адреса на живеење а на пасош не, дали прават проблем да патуваш со тој пасош? Фала
Здраво да ве прашам можеби ќе знаете да ми одговорите. Дали јас како корисник на стипендија од МОН имам право да се пријавам за одредена бесплатна обука која ја нуди АВРМ?? Дали ако се пријавам за одредена бесплатна обука која ја нуди АВРМ ќе ми ја укинат стипендијата од МОН??
Тоа знам. А редовни студенти може да се пријават како невработени?? И прашањето ми беше дали бидејќи добив стипендија (само што уште чекам да ми ја исплатат) дали имам право на бесплатна обука преку АВРМ, бидејќи стипендијата ми е од државата (од МОН), а и овие бесплатни обуки сигурно ги финансира државата, па затоа прашувам??
@cresa-jagoda, доколку си студент не можеш да се пријавиш како невработена. Откако ќе завршиш факултет, потоа се пријавуваш во агенцијата за вработување. Барем така знам, така беше и брат ми додека студираше, исто и јас сум сеуште така.
Ми стигна порака на меј али зашто што како незнам обично од некои одредени продавачи повеке пати нарачувам може и поради тоа