Sakam da prasam koj igra loto kako bas se gleda dobivkata potocno za dzokerot na livceto sto plus se igra. Jas igrav minatata sreda plus I joker kade sto ima sedumcifren broj I sega od tie bojki imam tri vo mojata kombinacija koi izlegoa. E sega dali brojot koj go izvlecat pr.1234567 treba bukvalno po red da se sovpaga so mojot ili moze brojkite mesano da gi ima I e bitno samo da gi sodrzi pr.mojot broj e 4569008 kade sto 456 gi ima izleceni bidejki za trojka ima dobivka nesto sitno. Proveriv na internet na nivnata stranica mojot kod od livceto go kazuva nedoniten I sega ne mi e jasno
Како да научам 70 страни теорија до сабота? Не се зезам, сакам стварно совети од членови кои успеале да постигнат.
Јас имам завршено правен факултет, и имавме мнг за читање. Како прво го читав неколку пати материалот, како книга... после неколку читање ќе видиш што е поважно и тоа уште неколку пати ќе го повториш. И на крај уште неколку пати целиот материал ќе го поминеш. Мене вака најлесно и ефикасно ми беше. Во секој случај, со среќа
Не зафркавај, не е многу, нема што да паничиш. Имаш време. Учи по 20тина страни на ден. Не да читаш кампањски и да листаш страници, ами баш да запнеш и да учиш. Еден до два часа ти требаат да го прелисташ целиот материјал за да сфатиш што е битно и да си направиш концепт, па после фати си и дел по дел учи го асално. Ќе научиш до сабота.
Не знам каков материјал имаш за учење и дали можеш воопшто да извадиш што е најважното од него, за да го препишеш во тетратка. Односно, препрочитај го целиот материјал 2-3 пати, подвлечи што е најважно, препиши го во тетратка и потоа 3-4 пати препрочитај го препишаното. Ова одзема повеќе време но е доста корисно. Шанса нема да не го запамтиш, ако не ништо друго барем пола од тоа ќе ти влезе во глава од самото препишување. Со среќа
Првиот пат само ќе го читаш колку да видиш за што се работи. Вториот пат веќе ќе ти биде делумно познат материјлот и ќе знаеш што е најважно. Земи маркери во боја и вториот пат читај со подвлекување на најважното според тебе. Веќе третиот пат читањето ќе ти оди најбрзо оти ќе се фокусираш на подвлеченото и автоматски тоа ќе те потсетува на се' друго што е напишано, а не е обележано. Со пишување концепт настрана во тетратка исто многу се запамтува ама тоа одзема повеќе време. 70 страни не се многу за до сабота. Ако сакаш ќе успееш. Со лесно. П.С. Маркерите исто можеш да ги организираш по боја. На пример: жолт за дефиниции, порокалов за поделби и набројувања, зелен за примери итн. Така ќе биде попрегледно и полесно за учење.
Фала ви многу девојки, знам дека не се многу страни ама предметот е таков што има многу формули и превише задачи. Башка имам и друг предмет за учење Сепак, се надевам ќе постигнам
Дали има некој електрично ѓезве од тие за кафе, ама ко пластични шо се, не од металните? Ме интересира дали брзо се расипуваат и дали пожолтуваат по подолго користење?
Во теорија не ти спаѓаат задачи Ако почнеш уште денес за два-три дена ќе завршиш, што повеќе концентрација тоа подобро и со разбирање не само на памет. 70 страни се...луѓе по 70 страни во една вечер учат. Со среќа!
Рамстор знам дека има, околу 295 ден. Може моментално немало, ама сега околу Велигден ќе има сигурно.