Да,имаат рок 5 години,провери си електронски на страната на фондот за здравство,внесуваш матичен број и број од картичката и еден код што ќе ти излезе....
Мене ми направиа проблем на дежурен со температура бев ми бараа елетронска, исто и на гинеколог кога бев да ми заведат за матичен ми ја бараа.
Имало пегла за алишта на сител што ја рекламирале.Била на филипс и со постоње? Ме интересира дали некој ја видел? И дали е истата оваа што ја има и на форумов?
Рок хитчиња, претежно странско. Мислам жива музика има само за викенди, ама не сум сигурен, пошто само викенди сум бил.
Ама ако и е истечен рокот не верувам дека ќе ја вратат @Rama, затоа што веќе нема ни картони. Ова со картичкиве беше чиста глупост. Само пари да земат.
Kasnam, mozebi vekje si kupila, ama jas da si kazam, vo Lidl ima aparat za vafli, krofni i figuri razni kako mini vaflici gi pisuva. 3 vo 1 i kosta 1200 den.
На уплатница за данок на имот сум зграшила еден број,парите отишле во Кавадарци! Моја обвска е да се вратат парите или на општината?
кога ги воведоа рекоа нема да имаат рок ама после им текна дека пари им требаат од некаде и направија 5 години да важеле...Наша чудесна Македонија
Не знам во врска со истечен рок, само сакав да кажам дека мене ми ја бараа на неколку места. Погоре пишаа дека не ја бараат, затоа беше мојот коментар.
Скоро сегде ја бараат, има рок на траење 5 год, ако ти е истечена кажуваш на сестрата/докторот и ним им е јасно. Во ФЗО викаат немаат информација за издавање нови електронски картички, доволно било само книшката и со матичен да те најдат. Пред еден месец прашав.
Сакам да купам од оние балоните во форма на броеви што се како за роденден, истите ги имам видено низ разни продавници и се доста ефтини. Прашањето ми е каде се полнат со хелиум и колку тоа чини? Да знам дали ми се исплати повеќе така или да си ги купам готови од трговските центри. На овие мислам:
Можеш и ти да си ги купуш поефтино ќе ти биде. Јас лани прашував во Веро, на скалите кај што се продаваат веќе готови балони ми кажаа дека 150 денари е полнење на твој. Веќе готова бројка кај нив голема беше 600 денари, но мене ми ги наполниа во игротеката што правевме за внуките. Прашај кај нив види дали им се исти цените, но тие полнат сигурно.
600 денари им е балон со бројка ама огромни се. И мене не ми се исплатеше а ми требаа два, и не земав Во кинеските има бројки ама се многу помали.