Моето прашање е кои се критериумите за да се вработиш во едноосновно или средно училиште како наствник? Познавам две наставнички кои студираат, сеуште не се готови со факултетот а се веќе вработени и предваат по одредени предмети. Едната од нив студира германски и предва германски и англиски и покрај тоа што англискиот не и е дел од судиите. Се надевам дека некој може да ми договори на прашањето
Кога станува збор за вработување во државни институции на секој му е јасно дека најпресуден критериум се партиско-политичките врски. Некои со години се невработени по струка и покрај исполнување на условите, а некои со статус студент побрзо напредуваат. Никој не цени стручност и амбициозност.Се бара талкање и молење по штабови што секој не е спремен да го прави, а условен е за да заземе место. За жал таква е ситуацијата. Секој се справува со својата немоќ во оваа мизерна држава. Затоа не прашувај за критериуми за вработување. Барај врски.
Одделот за лични карти при МВР работи секој работен ден од 07.30 до 21.00 и секоја прва сабота во месецот.
Да не знаете фотокопирница што работи во недела? Било која населба, само да не е предалеку од централно подрачје (пр. Драчево, Радишани, Сарај и сл). Фала
Порано како посвојување имаше единствено опција да плаќаш одреден надоместок на годишно ниво и да го "посвоиш" животното .. јас повеќе би рекла спонзорство. Затоа што животното не ја напушта ЗОО .. Мислам уште ништо не се сменило..
Има некој искуство со машина за еспресо? Денес купив, ама нешто многу брзо ми тече кафето. Зошто? Има ли врска тоа што со лажичка го натапкувам кафето и можеби не е рамномерно или не е доволно натапкано?
Оо ништо, мене ме интересираше буквално посвојување, земање дома, зошто условите таму се... тажни Фала ти и за оваа информација
Не знам за кое животно точно си мислела, но не верувам дека во домашни услови може да се чува жирафа, мечка, волк, морски лав и слично. А и Зоолошката и од посетителите на тие животни се финансира. Доколку финансиски можеш да си дозволиш можеш да плаќаш за оджувањето за одредено животно со што ќе му се подобри кафезот, храната и условите за живот. Иако последниве години доста е подобра ситуацијата од порано.
Сигурно не мислев некое од тие ти што ги наброја, ниту ним сличните секако мислев на некое кое може да се чува во домашни услови, ама како и да е
Мама од Ск праќаше маса за Охрид, и им плати пред да ја однесат, на рака.И само и јавија дека ја доставиле масата.И стигна за некои 3-4 саати. @MagsDestiny земи си змиуле чувај си
Дали знаете како се вика една агенција за вработување со промоции, делење флаери. Нешто Нобле ми спомнаа ама не најдов ништо такво..