Se izvinuvam za latinicav od Tel. Sum. Dali ima nekoe zdruzenie za zastita na zivotni kade direktno moze da Im se odnese I ostavi pronajdeno malo mace?
Ве изначитав. Интересни сте. Сепак викендов пак во Лидл бев. После здравје пак ќе тркнам до Лерин на кафе и Лидл.
Kako mozam da stignam so koj avtobus do fon univerzitet,brikolaz i super tineks ta relacija mi treba ako moze nekoj da mi pomogne?
Мислам дека 23ка поминува од таму. Провери си на ЈСП точно за другите станици за да знаеш каде да чекаш.
Дали може сертификат за завршена обука добиена од завод за вработување да се преведе на англиски јазик и истиот оригинално да се завери? И ако да, каде и колку? Фалаа
Дали некој знае на радиологија до колку часот можеш да земеш резултати од снимка? Ѕвонам цело сабајле не креваат.
Можеш до железничка па фати си 23 и ќе стигнеш . Ама да знаеш дека има многу гужва во неа да не се изненадиш.
Дали има некој искуство со Апаратот за разубавување Beauty Pro Wet & Dry 5 in 1 од програмата Wellneo на Топ Шоп? Spoiler: Слика https://wellneomk.azureedge.net/med...et_And_Dry/5in1_Beauty_Pro_Wet_And_Dry_01.jpg
Имам поддадено документи за работа во Германија но сеуште не е стигнат договорот.Е сега бидејќи цените растат сакав да прашам дали можи од сега да се резервира билет само со рачен багаж(во случај да нема договор и да пропадни картата) и на денот на летот да се доплати плус за куфер и колку би била доплатата?
Невработен сум и добив порака од АВРМ да отидам поради можно вработување. Дали може некој да ми каже дали нудат работа само во областа за која сме навеле и работните позиции кои сме ги означиле во пријавата според нивната класификација или може да се случи да добијам понуда за вработување во сосема друга област? И што доколку ја одбијам понудата за работната позиција? Ви благодарам на разбирањето.
Една блиска беше повикана на чудово, м-р е а они и понудиле работа како продавач во некој си таму маркет. Лом ги направила. Едит: Јави се обавезно оти може по автоматизам да те избришат а ако си со високо образование и ти понудат нешто глупо кое немаш намера да го прифатиш и не ти е по струка на изјавата обавезно посочи дека си преквалификуван за тоа.
Имаше нешто...ако ти понудат работа која е соодветна на струката и ја одбиеш, те бришеа од список некој... ако знае некој , нека напише
Треба да отидеш ако не отидеш ќе те одјават од завод еднаш бев и така ми беше речено. За работа ми ја погодија по струка убаво раб.место и рекоа ќе ни се јават пошто доагат членови од фирмата ама ништо и си најдов сама јас работа за ништо не ги бива! Ќе добиеш работа за тоа што имаш дадено информации во завод. Ако добиеш работа во др област ако мислиш дека можеш да ја работиш прифати акомислиш дека неможеш не ја прифаќаш и тоа е тоа