Месец Јули ќе одам во Виена во школо за германски јазик. Дали има некој од форумов што ќе оди? Сакам некои информации, за тоа колку ми треба за трошење за тој месец. Исто така, ме интересира дали има маркети во близина на факултетот или треба со трамвај/метро да одам до маркетите? Очекувам информации.
А да кажеше на кој универзитет ќе бидеш? И во која област ќе бидеш сместена? И дали е школо или универзитетска јазична програма.. затоа што овие првиве ги има буквално секаде Виена не е колку Пехчево па да ти кажат што има околу.. Не е еден универзитет и не е еден кампус.. Со се сместување на универзитетскиот кампус со цимерки ти требаат околу 1000 евра месечно. Одземи го сместувањето (ако ти е платено) и ќе видиш колку ти требаат пари. Ако се журкаш додади уште 300-500 евра на тоа.. Во Виена превоз само за низ кампус не ти треба. Инаку не можеш да мрднеш подалеку..
Во продавнициве за оружје. 500-600 денари мислам е. Имаше една на Д мислам продавница за оружје, ама ич не ми текнува на целото име.
Во која населба се наоѓа од прилика? Прочитав низ нетов имало некоја продавница во ГТЦ ама каде точно не пишуваше. Фала ти многу! П.с го најдов Ди ман ко се вика и се наоѓа во ГТЦ на втор спрат. @ванилала не не, нешто појако ми треба.
Мене се ми се има увртено во глава дека низ Центар негде, ко во близина на Камени дека беше. Се јавив дури да прашам ама ни таму кај што се јавив не се сеќаваа точно на името, а на локација па уште помалку Прогуглај кај има продавници за оружје би требало да има и солзавец.
Има во Џамбо, траките околу 40-80 денари мислам, а мрежата околу 120-160 беше. Издржливи се многу ако ги наместите како што треба.
Хмм во мојот случај не оди баш, сакам на близок другар кој слави Рамазан да му пратам некоја порака во тој контекс "со лесно" за престојниот пост кој што го практикуваат.
Можеш да кажеш Happy Ramadan. Или Ramadan Mubarak. Второво на арапски е happy Ramadan ако сакаш нешто пооригинално.
Тоа е за да честита Рамазан а не за лесно да го помине постот.. Allah is with those who restrain themselves...
Сакам викендов да одам во Штип. Да ми препорачате кафуле, ресторан, што да посетам? Никогаш не сум била таму. Како е центарот и дали има каде да се прошета?
Девојки, Дали некоја од Вас била дел од Иванов школа за млади лидери? Гледам дека сите критериуми ги исполнувам, само не знам на каква потврда точно се мисли под „ потврда за напреден степен на познавање на англиски јазик“, може ли да биде тоа обично уверение од завршен одреден степен курс по Англиски? Кои се реалните шанси да бидам одберена (во смисла да немаш врски) и кои се предизвиците да бидеш дел од таа школа? Дали има индивидуални проекти или се работи во тим? Други детали? Ви благодарам однапред