За помалку од 1000 денари можеш да најдеш по златарите во Чаршија. Имав едно такво како последното, го утепав од носење, а мислам дека не чинеше повеќе од 600 денари.
Носев бела маица но сум се испотила и ми се направија големи дамки. Прво ја исправ на рака маицата бидејќи ми беше нова, но дамките не се исчистиа, после ја ставив во перална и пак не се испра.. Со што да ја исперам за дамките да се тргнат??
Мислам имам слушнато со сода бикарбона. Веројатно да раствориш во вода и да ставиш да отстои на дамките. Ако знае некој поточно нека каже.
Во Центар во Скопје. Кај што стојат таксистите пред Центар Бар, по таа уличка, од таму што излегува на плоштад.
Дали третиот семестар почнува од 1ви октомври? Ако да, дали тоа значи дека испитната сесија ќе биде цел септември наместо август?
во продавниците за ортопедски помагала и на Аликеспрес има https://www.aliexpress.com/wholesal...10094009&origin=y&catId=0&isViewCP=y&jump=afs
Ќе може некој да ми објасни што всушност некој може да Ви направи доколку Ви ја дознае ип адресата? Точно ли е дека може адресата од дома да ја дознае?
Не може да ти направи ништо, освен ако компјутерот не ти е заразен со некаков вирус што тој би го користел за да ти прави бељи. Ама денешните виндоуси и без антивирусна програма ги препознаваат ваквите вируси.
Може да го сруши софтверот кој го користиш доколку употреби DDoS напад. Може да се дознае и адресата од твојот дом. Може да го додаде твојот компјутер во Bot Net мрежа и да го користи за напади или други цели. Се зависи од познавањата на ''хакерот'' Секоја страна која ја отвараш ја знае твојата ип адреса тоа е факт, тоест сопствениците на сајтовите кои ги посетуваш. Но не гледам причина на пример гугл да го напаѓа твојот компјутер? Зошто? Ако сакаш да останаш анонимна и да сурфаш по интернет ќе си користиш Тор пребарувач.
@Vitaly , еве ти ја мојата IP адреса: 77.29.254.207 Немам никаков антивирус. Работам на Windows 10. Повели те чекам да ме нападнеш и да ми ја дознаеш адресата од дома
Немам толкави познавања. Ниту ми се потребни такви информации. Ниту имам желба да правам нешто што не е легално дури и да знам. Само објаснив што може да ви направи некој доколку навистина сака да ви наштети а се што има е само вашата ип адреса.
Знам дека немаш познавања. Затоа не ја плаши девојката. Во 1997 година на оперативен систем Windows 95ка можеше да се влага преку отворени портови во компјутерите. Денес не може, освен ако компјутерот не ти е заразен со вирус.
Абе ајде DDoS, знаеш што значи DDoS воопшто? Адреса од дома да дознаеш некому Да е така едноставно, ќе си лупаат луѓе рандом IP адреси и ќе си собираат "армии" под нив, или секој момент ќе може некој на врата да ти се појави затоа што ти ја погодил случајно IP адресата. На интернет можеш да видиш кои IP адреси ги има откупено македонски оператор, и буквално можеш да си играш со нив и да им одиш на рандом луѓе на врата, да е така како што викаш ти 2018 сме, си заостанал со технологијата.