Neznam kade da go postavam prasanjevo Vnuka mi denes otide na lekar i i kazaa deka ima zoster virus prasanjeto mine denes niebcel den se druzevme so nejze + i go drzese bepceto moe,pa dali moze odma da se prenese zarazi jas ili bebeto
Како да ги префрлам сликиве од телефон на компјутер? Со кабелчево од полнач пробав не ми ги дава сите, а исто пробав и на Google Drive да ги префрлам, но преееспоро се префрлаат...
Како се прави пресметка на платата во случај кога на пример не си стартувал на работа од први во месецот туку на некој рандом датум? Према работни денови се смета или према вкупен број на денови во месецот?
На мојот телефон, горе на екранот стасуваат известувања од фејсбукот на маж ми а јас сум на мојот профил не на неговиот..пример, јана коментираше нешто, марио додаде нешто итн..како да стопирам да не ми се појавуваат?
Би сакала да прашам дали зборот осврне (се осврнува) е македонски литературен? Мене некако ми наликува како србизам, ама ако може некој да каже мислење би ми било од голема помош
Тоа е затоа што се има најавувано на фејсбук од твојот телефон. Оди на фејсбук, одјави се од твојот профил и ќе видиш таму го има и неговиот акаунт и три мали бели точки од страна. Кликни таму, избриши го неговиот акаунт и најави се на твојот профил. Известувањата ќе престанат.
Со кој превозник е најудобно да се патува од Скопје до Софија(Бугарија)? Матпу/Транскоп или Македонија Сообраќај/Калеја? Или препорачувате некоја трета?
На работа сум пријавена под 29год тоа што е. Е сега ме интересира ако отидам да работам на друго место т.е во друга фирма дали можат да ме пријават исто под 29год?
Ако си под 29год и ако ги исполнуваат условите за да земат надоместок за тебе. Притоа, фирмата во која сега работиш ќе мора да вработи друго лице до 29год на твое место доколку не е истечен периодот предвиден за исполнување на условот за грантот.. Каде во Струмица има џиџи-миџи за дома? Исто и даски за сервирање и такви домаќински работи? @duffi можеби знае? Друг не знам кој е од Струмица