Ако може некој правник да ми одговори!На моја пријателка сопругот и е во затвор,имаат деца не се граѓански венчани,само верски.Како ќе ја следува дозвола на посета да оди со неговото семејство не е во комуникација?
На ВИП ич не бевме задоволни, кога ни заврши договорот, се префрливме на Телекабел и сум многу многу позадоволна
На 1000 поени ти намалуваат 100 денари од сметката. Секогаш на каса кога ке покаже дека имаш направено 1000 поени ти кажуваат и ти ги минусираат од сметката што ја имаш нарпавено во тековното пазарарење.
Можеш едино за имаш проблем со батките на врата кои се понашаат како да го фатиле Господ за муда, а уствари се само обични дегени и сељаци надувани со хемија ко крофни во зејтин.. Мислам се извинувам, чест на исклучоци, но претежно ги приметувам често кога искачам негде.. Иначе ич не се секирај за другото, воедно и нека ти е среќен роденденот )
Појди до најблиската полициска станица, ќе ти објаснат. Во секој случај мора да одиш за да пополниш барање за нова лична карта па секако си таму тие ќе те упатат ако треба нешто дополнително да направиш.
Да, јас земав 6000 ден. Нема провизија доколку ги вратиш за еден месец или порано (7 или 14 дена). Се аплицира онлајн, одобруваат за многу брзо (за околу 15 мин мислам дека добив одговор), и следниот ден веќе ги имаш парите на сметка. Е сега, ако зимаш на повеќекратна отплата (3,6 или 12 месеци) има камата, мислам 10%. Како и да е, нема скриени трошоци, што за мене беше најважно. Ако ти треба уште нешто, слободно пиши ми.
Знае некој добро место во Скопје каде што печатат маици, квалитетни и не многу скапи? За 150-200 маици прашувам.
Прво треба да ја пријавиш во Службен весник. Откако ќе излезе во весникот дека е изгубена, поднесуваш за нова по стандардната постапка.