Мислам дека има слична тема, ама брзо ми треба информацијата, па мислам дека овде побрзо ќе добијам одговор. Рејн не ме бриши оти ми отидоа летовите . Значи вака, до сега неам летано со авион, сега сакам, за Венеција, има лет за 27 евра преку Wizz Air па сакам да знам дали во цената во билетот е вклучена и авионската такса, и ако не е, колку чини? Дали вкупната цена што ти излева на крај е конечна? И дали се доплаќа за багаж? Така пишува, мислам плус 20 евра. Целата постапка, ако може некој да ми ја објасни. Како изгубен германец сум .
Мислам дека негде на форумов некој имаше постирано слики со маички за парови, ај ако му текнува на некој која тема било нека ми даде линк
Ако немаш, направи си акаунт и по логирањето, покрај местото за пребарување од десната страна имаш едндо Browse, а до него Upload. Ќе стиснеш на Upload, ќе си избереш што сакаш да прикачиш, ќе внесеш податоци за видеото и тоа е тоа, ќе почекаш да се прикачи и тоа е тоа.
Авионската такса им е вклучена во цената. Но ќе ти земаат и 8 евра за што ќе им платиш со картичка, плус 8 за чекирање на аеродром(освен ако не избереш онлајн чекирање), и уште 20 евра за едно парче багаж да си доплатиш. Ако носиш куфер тоа. Ако одиш само со рачен багаж тогаш не се доплаќа, рачниот багаж им е со стриктни димензии 55-40-20, и не треба да е потежок од 10 кила. Гледај на страната, имаш избор да избереш да букираш и багаж. Оти ако не ги платиш тие 20 евра за куферот при букирање, на самиот аеродром знаат безобразно и дупло да наплатат за него. Значи 27 плус 36 со додатките ако букираш и багаж излева 53 евра. Ни вода нема без пари да ти дадат на авион, така да земи си едно шише од дути фри, кога поминеш граничната контрола и скенерите, да не ти ја наплатат и неа 3-4 евра на авионот.
Кога пуштаме пари на трансакциона на некого доволно е само име ,презиме и бројот на трансакционата ? Од наши информации што треба да пишеме ? Колку пари земаат во пошта? Подетални информации околу ова ?
Пошто јас врска си немам од шекери или појма немам како се вика инсулин во крвта решив да прашам овде па ако знае некој да каже нека одговори..барав на гугл и ништо не најдов. Вака јас проверував крв и испадна дека инсулинот ми е 64,03 и докторката вика дека тоа е НЕВОЗМОЖНО. Можеби направиле некоја грешка во бројките што знам. Знам само дека над 12 веќе е опасно и се паѓа во кома. А какви симптоми имаат шекерашите? И дали е нормално ова со 60 што испадна. И нешто ми спомна за некаков си скриен шекер па ми даде упат некој тест да правам...
Веднаш да ти кажам дека немаат врска резултатите - повеќе од јасно е кој ги работел, некоја неписмена будала Симптоми - сушење на устата и те тера да пиеш многу вода а поготово од сабајле кога станеш од спиење, чест ладен пот и стресување на тело како што велиме народски, од шеќерот се бргу и нагло ослабнува Да, само име презиме адреса и број на транс. сметка. Ако пушташ од сметка на сметка тогаш мораш од банка да ги пуштиш парите на ПП30 налог-црвен а ако како физичко лице пушташ на сметка на др. лице тогаш можеш и во пошта на ПП10 налог-плав и доволна е само сметката на примачот. Провизија се зема во зависност од сумата што се пушта и секаде е различно. Демек пошта е најевтина ама не е
Подобро оди во банката во која што е извадена трансакционата бидејќи така не земаат провизија. За останатите банки или евентуално пошта се зема провизија,одиш кажуваш дека сакаш да пуштиш пари и ти даваат уплатница за поплниш,едната останува кај нив другата кај тебе.Тоа е накратко.
Име, презиме, трансакциона и банката на примачот. А од твоја страна исто име, презиме, адреса на живеење и матичен број. А ако префрлаш од твоја сметка тогаш и твојата сметка и твојата банка. И внимавај на уплатниците, не се сите исти.
Дали можеби некоја феминка има број од Тасула од Ханиоти ,жена која има апартмани(зелена голема куќа со лијани) и кафич(најголемиот и најубавиот) во центарот на Ханиоти
Фала многу девојки ,уште нешто (не се љубезни во поштата кај нас а немислам да ми почне денот со нервоза уште одсабајле па затоа отупев со прашања тука ) На уплатницата за по пошта (имам таква дома ПП10) во кое поле треба да го внесам мојот матичен број ? што треба да пишам кај цел на дознака? повикување на број-одобрување? банка на улпатувачот ?
матичниот се пишува од лева страна кај што стои сметка или ембг ,а другиве работи треба да ти ги има дадено тој на кого му уплаќаш
Клиника за уво грло и нос во Скопје кај се наоѓа ? Во државна болница или ? И ако знае некој која е точната адреса . Благодарам однапред
Девојки да ве прашам, дали знаете колку е отприлика патничко осигурување за 3 месеци? Утре ќе одам да си земам, ама кога нешто ќе си замислам сакам веднаш да го знам одговорот.
Како да ја зголемам брзината на симнување на торент? И има ли стигнато плата во државните претпријатија?