Се јавив на бројот на трудова, и пријавив дека работам во фирма каде што несум пријавена веќе20 дена, ми рекоа дека ќе ја пренесат изјавата и инспекторите ќе излезат на терен. Кои се последиците? Кажав и мои податоци. (Пишав во соодветна тема, ама никој не ми одговори)
Некој да ми каже добра фирма/сервис за дератизација, дезинсекција... ? Конкретно за мравки ми треба. Да е со еколошки средства и безбедно за деца. Фала многу!
Не најдов каде се темите за технологија, па тука ќе прашам. Го позајмив лаптопот, кога го земав назад, најдов еден куп инсталирани работи меѓу кои и нешто што се вика SafeFinder. Го unistall-ирав, но на крајот ми пишуваше дека не можело целосно да се отстрани. Во лаптоп не можам да го најдам, меѓутоа изгледа закачен ми е за Chrome-от. Кога пуштам Chrome, наместо на google како што ми беше, ме носи на: Притоа, рендом страни сами ми се пуштаат, како нешто да ме напаѓа: Притоа, кога горе на search bar-от побарав Фемина форум, ми го најде преку Yahoo преку SafeFinder? Во "Customize and control Google Chrome" во "More tools" во "Extensions" не ми го дава ова чудо. Знае некој како да го решам проблемот?
Имаш инсталирано нешто во ком. Оди во Control Panel, Programs , види која програма не ти е за таму и деинсталирај. Ќе го снема.
Избришав у Control Panel се' што беше инсталирано, а не ми треба. Нема ништо невообичаено... Некое друго чаре?
И мене еднаш ми се имаше појавено а на овој начин го решив. Погледни на јутјуб има доста видеа за тоа, па можеби има и некое друго решение. Пробај и пребарувачите да ги преинсталираш.
Хахаха Ќе се јавам утре и ќе кажам дека ме пријавиле, и нема потреба да доаѓаат. Дали инаку инспекцијата во овој случај кажува кој ги пријавил?
Тие сепак можат да излезат на терен и покрај тоа што ќе се јавиш да кажеш.. Инспекцијата не треба да каже кој пријавил, дури и без пријава излегуваат да проверуваат, НО ова е Македонија, да не се лажеме.. можат да дознаат одма кој ги пријавил, ако сакаат..
Ќе проверам сега и јас кај мене да видам решение ако најдам ќе ти кажам.Најдобро намерен совет, не го позајмувај друг пат. eve: https://www.2-spyware.com/remove-safe-finder-virus.html пишува дека Safe finder e Browser hijacker и е уствари за illegal searching
Како би дознале? Можеби е некој од муштериите што знае дека има непријавени работници, и пријавил. Сега малку ме фаќа грижа на совест, зошто се навикнав и добро ми е тука.
Со еден повик би дознале. Тоа е лесно кога се има луѓе кај што треба.. А некои се и продадени газиња, одма ќе им кажат.. Вие со муштериите дискутирате за тоа дали сте пријавени?! Јас како сопственик на фирма одма би ги избркала тие што дискутираат за деловни работи со клиентите.. Извини на прашањето и на заклучоков
Прво се користо гел за туширање или со што и да се тушираш. Потоа се мачкаш со ова млеко и благо се измиваш. Ова е млеко за тело. Имаше и од нивеа мислам вакво млеко што се користи на мокро.
Имајте на ум дека ако патувате со лична карта а имате патничко осигурување и недај боже треба да го искористите, ќе ви бараат печат од пасош за влез во државата која сте патувале. Во спротивно нема да ви важи патничкото осигурување. Модератор нека ги спои мислењата затоа што не знам како тоа се прави
Не мора да значи дека некој и инсталирал нешто во ком. Мене ми се појави откако симнав една програма на ком, најверојатно содржела нешто некој вирус ваљда, и автоматски ми се инсталирало во ком.
Да зборував со муштерии, со блиски муштерии, познаници од одамна. Со прашање дали сум пријавена реков не, дека веќе 2 недели сум на обука. Пријавив затоа што ме зезаа да се пријавам у завод за да од таму земам пари, а они да немаат никакви обврски спрема мене додека не ме пријават. Малку ми падна криво, а и со работно време зезаат, саат време повеќе останувам.. И каснеле со плата месец дена, јас живеам под кирија и морам на први да ги дадам тие пари.. Зависам од тие пари. И имам потреба да правам испитувања, а бидејќи сега немам здравство ќе ме чини ѓавол ипол. Извини на долгиот текст. Доколку сакаш да продолжиме пиши ми во ЛП.
Ех, завршена работа, сега ќе си се помачам барајќи решение. Го направив ова од клипот уште од старт, ама ништо за жал не смени. Немам анти-вирус. Лично, внимателна сум што отварам и инсталирам, никогаш не сум имала проблем и без а.в. Али дечко ми нешто пробал да инсталира и кој знае што се' му се залепи, најдов 5-6 глупости инсталирани така автоматски без да прифатиш. Испоизбришав се', празен ми е контрол панелот, реинсталирав бросер и тргнав се' од сетингс. Е сега го немам веќе SafeFinders, но постојано ми се отвараат unsafe страни од никаде ништо. А имам ставено AdBlocker. Дури и да не ми е пуштен бросерот, сам се крева и си пушта опасни страни. Повремено ми се пушта и нешто што се вика EULA, некаков search сетинг сличен на тој SafeFinders. Катастрофа... не знам што да проверам веќе, пробав Recovery во Control Panel да му направам од пред 10 дена, ама се изначекав за џабе, на крај пишуваше дека не може да се направи recovery...