Како да знам дека дигитална вага ми покажува точно? Едноставно нема шанси мојава секој ден да ми покажува различно.
Proveri dali baterijata e slaba i vreme e za nova. Ako ne e do baterijata sledno treba da se meris na isto mesto kade vagata skroz ramno lezi na podot. Ke se kacis ednas,dva pati i treba dobienite vrednosti da se razlikuvaat maksimum 200eve 300g po posledovatelnite merenja. I treba slicni vrednosti da imas od den vo den osven ako slabees ili se prejaduvas ke imas pogolemi varijacii od den vo den.
Преку еден ден мерење имав разлика од 2кг, што нема никакви шанси за тоа. На исто место се мерам, во врска со исхраната ми е стандард така да таа опција ја исклучувам веднаш.
Друштво, Дали некој ја користел кремава и дали има ефект ? Бидејки се агресивни со маркетинг, голем скептик сум за Тианде...
Да прашам може некој знае... Пред да одам на одмор си земав патничко осигурување за секој случај и поради тоа што знае да ми се качи притисокот и да имам течење на крв од нос. Додека бев таму веке 3-4тиот ден имав проблеми со увото и отидов таму на лекар се утврди некој проблем и докторката ми препиша лекарства што морам да ги пијам и дека со рецептот и фискалната во Мк ќе пријавам штета и дека ми треба фиск.сметка океј купив се малце беа скапи лекарствата за здравје не му ја мислам. Е сеа прашањето ми беше дали ќе ми ја платат штетата дали парите дадени за лекарства ќе ги вратат ? Бев тука во Ск пополнив сите формулари однесов од граница листот со печатот,пасошот и фискалната ми рекоа ќе им се јавеле и дека би требало за биде за месец дена одборено и дека во исти ден плаќале на докторот за прегледот и се плаќа на осигуреникот штетата. Е сеа малце ме копка дека нема да ми исплатат и дека нема да ми признаат штета дали некој имал ваков случај ?
Зошто да не ти признаат кога сите документи ги однесе? Мене ми имаат вратено пари ама не беше скоро тоа.. Која осигурителна куќа?
Ми рекоа дека ќе ми ги врателе сите пари колку што е на фискалната. Кроација И ме прашаа дали тука кога сум дошла во мк сум била на лекар им реков пијам терапија да ја завршам ќе одам
Па да ти кажам малце немав верба бидејки сите знаеме каква ни е државава и што све не се прави Знам искуство на еден човек при повреда на работа нема добиено оштета бидејки газдата на вработениот и газдата на осигурувањето имат мучка направено. Фала ти
Мене ми вратија за лекови во март. Малку подолго се чека. После еден месец јави им се обавезно и прашај до кај е процедурата.
Преку кроација. После месец им вртев да прашам до кај е. Па демек ми пратиле писмо на домашна адреса со барање за дополнување на документи кое што никогаш не го добив. Го однесов после тоа уште 2-3 недели сигурно чекав. Долго се чека но се исплати.