Носам наочари (не за сонце) од левата и десната страна на носот ми се појавува црвено од што ги носам се наочарите. Што да направам да не ми се појавува црвенилото?
Дали/во која книжара има нотес/тетратка со мека корица од кафеава хартија т.е. крафт paper како на сликиве?
Од колку годинки сметате дека може да се вози дете на мотор ? (Барав соодветна тема за прашањево но не најдов,па затоа тука пишав..)
Зимаш потврда од ахрива во средното каде што учиш за редовен ученик ја пополнуваш ја носиш во билетара на ЈСП или во дирекција кај сакаш и ти даваат слободна. Иначе до лани имаше правило као не знам колку метри треба да ти е живеалиштето од школото за да добиеш слободна.Од оваа година треба сите да добијат дадоа кај мене веќе привремен билет за децата што не им следуваше. Тоа треба класниот раководител да го среди.А ако ти е оштетена изгубена како год зимаш потврда за ученик и доплаќаш 200ден и ти вадат нова.
Дали некој е запознаен од Групер зделкиве што се за онлине курсеви за фармацевт и останати дали се признати сертификатите ?
Никогаш не би возела дете на мотор, сметам дека е ептен небезбедно, стандардните кациги им се големи. Евентуално над 10-11 години.
Девојки, итно е ве молам. Како се пресметува успех за пријава во студентски дом ? Од диплома само или ?