Девојки, каде може да најдам приватно сместување за две лица во Маврово? По хотеливе гледам многу им се високи цените, некој да ми даде инфо ако има од апартмани? За двајца, 2 ноќевања не мора да е викенд. Фала
Sto treba da se prezeme koga naracka od ebay ili ali postarot ke si ja zeme? Nakratko mm poraca nesto od ebay i ne stigna, posle nekoe vreme otide vo posta i ja najdoa pratkata po tracking brojot, stignala ama mu rekle postarot si ja zemal. Kade treba da prijavi?
Вечер тргам Будва и во манастирот Острог, дали знае во скоро време ако бил таму некој какво е времето таму ? незнам што да облечам за по пат.
Ќе ставиш зачини кои ги јадеш. Вегета , бибер , ..итд...јас ги мачкам и малку со сенф и оставам да постојат.
Фала. Некои ми кажаа во ќеса (за замрзнување) со млеко да го ставам да отстои 7-8 саати. Има вистина у ова?
Има. Се зависи како го готвиш. И во млеко, и во јогурт, и во масло. И во балсамико. И во вино. И во некој појак алкохол. И во комбинација на некое од овие. Па зачини, па треви илјадници Милион рецепти за маринади имаш.
Секој прави како сака и од продукти што ги јаде. Имаш на јутубе милиони рецепти за маринада . Шерлок си ти ќе откриеш хаха.
Јас уште толку неснаодлив Шерлок не сум видела де маринади, де програма за винофест Ами сѐ има на интернет.
Колку подолго стои поубаво е, ама за да прими вкус доволни се и 2 саати во фрижидер. Мојата омилена маринада е со сок од лимон, рендана кора од лимон, сенф, лук, зејтин, сол, бибер и рузмарин. Во главно за маринада ти треба мешто мрсно(било какво масло или сенф), нешто кисело што нагризува(оцет, лимонов сок, јогурт, вино) и зачини по избор. Откако открив дека месото може да се маринира, а не само со сол и вегета да се зачини, животот ми се разубави.
Ма какви рецепти на јутјуб, јас на вас ви верувам тука. Па и фемина е интернет шо. Бар се знаеме тука кои сме реални личности, па ќе ти каже некој од лично искуство... бар за вакви домаќински работи фемина рулз д интернет!