Mislis deka ke bide? Inaku ovie dva dena sum izgubena od nervoza,si velam ako nemozam da upisamama ajde neka e kako sto velis.
Nitu mi se legnati nitu sum zapisana,bidejki ne mi legna navreme nee uspeav da zapisam semestar,samo uplativ.
Абе аман, не паничи толку. Парите ако се уплатени, од студентски нема да те вратат сигурно дека не си предала 2 листа - за упис и заверка и во индекс печат дека не ти удриле. Ќе објасниш полека каква е ситуацијата и ќе ти дозволат, за пари ехааа, толкави се.
@Crnookata Продолжуваат секаде рокови а ако не се продолжуваат пак можеш да уплатиш ама плус 500ден плаќаш како т.н казна дека си каснела со пријавување на време. Оди во студентски ќе завршиш работа.
Колку што знам на УГД се се плаќа електронски преку картички, пробај да видиш дали ќе можеш. Лани знам дека кај вас имало продолжен рок инаку ова за +500 знам дека на мојот факултет е така ама јас сум на различен факултет и универзитет. Ама како и да е нема теоретска шанса пак да бидеш 1ва ако си поминала ја таков случај не познавам у нашава истрија. Уживај ќе прашаш на студентски ќе средиш.
Не повторно 7000 туку само 500. Ама тоа само ако така ти кажат на студентски. Не верувам дека ќе треба да платиш. Отиди да запишеш како и секогаш, не спомнувај каснење.
@Crnookata не паничи. Чим ги имаш уплатниците со тие 7000, иди утре на студентски со нив, документите за упис и индекс и ќе средиш работа. Ја 2 пати имам запишувано од после рокот. Не прават проблем
Да прашам дали некој знае каде можам да најдам капут, камел боја, но да биде струкиран барем малку. Мерак ми е веќе 2 години, гледав дека има во Зара но не се струкирани и не ми лежи тој тип на модели.
Се плаќа за задоцнување 2000 денари и сигурно ќе видат дека е поминат рокот. Но, таа може да каже дека била дома и дека се збунила за рокот, па може ќе бидат разбирливи. Ако немаат разбирање на шалтер и не и ги примаат ни уплатниците слободно нека се качи кај декантот и нека ја објасни ситуацијата, секако ќе се запише на факултетот.
Дали некој ги користел бисерите од зегин картичката на крај година... повеќе се исплати таму да пазариш или еурофарм?
Што мислите за животот во Белград? Од секогаш сум ја сакала Србија и сакам да живеам во Белград. Сега сум на мисла бидејќи како и да е сакам да отидам надвор од Македонија на некое време и за работа и за да сменам малце. Знам дека Србија не е држава каде што ќе заработувам којзнае колку, но стварно многу сакам да отидам, но што би работела, каде би живеела..
Ако пазариш почесто во Еурофарм, се исплати оти добиваш поени со кои можеш да купиш било што во аптеката. Можеш и да доплатиш и да да земеш што сакаш. Со Зегин не е таков случај. Со бисерите на Зегин можеш да земеш одредени работи, според бројот на бисерите. Не можеш да доплатиш ако сакаш, друг продукт.
Дали некој го знае насловот на филмот каде што еден затвореник се вработува како професор во средно училиште само затоа што на местото каде што изградиле сала се закопани парите што ги украл? Германски е и го има во повеќе дела...
Пред една недела ми земаа крв од вена, денес после недела дена од тогаш ми помодре местото кај што ми земаа и почна да ме боли. Од што би можело да биде и дали нешто треба да превземам?
Добро, но нели ако се појави како модринка тоа е веднаш не после една недела? Почна да ме боли ракава и ме исплаши.