Мислам дека од другата недела почнува, инаку имаш мислам дека три или четири пати (зависи од предметот и професорот) да не отидеш, јас прв пат слушам дека се носи оправдание на факултет
Не вреѓај, на факултет оправдание не се носи.Можеби до пред неколку години некои факултети барале,но сега не.Само оние кои мислат да студираат вонредно,треба да приложат лекарско или доказ зошто не можат да посетуваат редовна настава,и оние студенти кои ставаат студии во мирување мора да приложат доказ ако имаат здравствен проблем.Ова е според правила. Факултетите на редовните студенти им бараат минимум 51 процент присуство на настава,но не бараат образложенија за отсуства.Отсуства можат само негативно да влијаат на оцените доколку професорите ја вреднуваат и присутноста како важна при формирање оцени.
Никаде не те навредив, има факултети кои бараат оправдание пр. факултетот за уметност. Прашав конкретно за овие денови дали ставаат минуси, ако не знаеше или евентуално сакаше да потенцираш дека во некои факултети не бараат, можеше на убав начин да кажеш.
Dali moze da se vratat izbriseni sliki videa i snimki od sd karticka i od samata memorija na telefonot?
Дали има некоја интернет страница каде што можам да објавам книги од факс од претходни години за да ги продадам?
Ајде да прашам малце глупаво прашање. Дали ако еве на пример, се омажам за некој странец и при тоа извадам документи тоа се, моите ќе имаат право на истото или не, тоа ќе важи само за мене? Извинете, не сум доволно информирана.
Ако во некоја држава седам три месеци со мак пасош, колку време треба да седам во македонија за да можам пак да се врнам назад?
Црн печат и кажи збогум за посета на таа држава за одреден период или за секогаш (зависи како ќе одлучат)