70,80 @realGirl јас имам менувано од денари во евра во Сити мол, кај Буњаковец кога ќе се симнеш карши Градежен на таа автобуска одиш према Мини Пани и одма десно имаш менувачница на кошот.А имаш и одма десно па лево во пролазот. Значи се симуваш на буската карши Градежен пример, идеш пешки некои сто метара ја поминуваш оптиката што и да има и имаш мала менувачница на ќошот одма.А можеш и одма во првиот пролаз десно да свртиш па лево имаш и таму менувачница.Едно евро е накај 61.50 така нешто. Ваљда ме сфати
Дали може друг да уплати уплатница во мое име во странство со фотокопија од лична карта и колку е провизија ?
@crazylady Личната карта во странство не е валиден документ мора пасош. Друго ти ќе бидиш таму нерезидент па ќе подложиш на друга покомплицирана регулативa за нерезиденти каде ке ти бараат документ зошто уплаќаш пари исл. Накрај се зависи од законот на државата. Наједноставно е резидентот да уплати во твое име (само во цел на дознака да стои твоето име) или ти од овде да уплатиш (ова е поскапо ама пак најсигурно).
Да не знае некој кај во Скопје би можел да извадам лекарско, а да ме фати поефтино.. (за возачка ми е)
Да не знае некој до кој датум во месецот може да се завери(извади) месечен билет на ЈСП или не е ограничено?
Можеш кога сакаш, со тоа што ти важи до 30-31 истиот месец, без разлика дали си извадила на 1ви или на 20ти
Побарав на нет али не најдов Дали некој знае до колку саат е отворен саемот за мебел во Борис Трајковски?
Некој совет за како течно зборување литературно, а сепак да не звучам смешно? Ми пречи во професионална комуникација. Можам на пример цела реченица да ја кажам литературно и на крај ќе додадам некој збор на дијалект и мислам дека така делувам несериозно.
Neodamna @referentka otvori tema (nemozam da ja citiram ama nesto vaka bese), Preporaka za dobar zivot Znae nekoj vo koj file e temava ? Blagodaram
Дали некој знае како можам да се вработам у дискотека? Како девојчињата на пример им кажуваш име и презиме и те водат до конопојот! Таа позиција е менаџер или..?
Тие се хостеси. Разговарај директно со газдата од некоја дискотека и ако му треба персонал ќе те земе.