@dianna95 Ако ти е за пократок престој АИРБНБ, но прилично се скапи. За подолг период можеш да најдеш на http://immobilienscout24.de
Не знам како оди сега, јас не сум студирала по овој систем. Ама ако не можеш да посетуваш предавања и вежби и да полагаш колоквиуми/испити од било која причина, се става факултетот во мирување. Ама не може за две недели како боледување, обично е година дена во прашање. Ако не си се појавила на колоквиуми, можеби ќе треба да пишеш квадрат. Не знам. Најубаво е да си прашаш на твојот факултет. Ако нема онлајн информации, јави се на студентски прашања.
Сакам да ве прашам дали имат некој искуство на козметика во Виртус Студио Скопје? И дали е добра газдарицата?
Може некој да ми објасни што е работата со буквите како значење има итн? Цело време и на фб го сретнувам
Леле девојче, многу си праиш проблеми од глупости. Кога нема да положиш на колоквиум можеш да полагаш цел испит. Крај краева постои тема за УГД таму пиши за кои предмети се работи и ќе видиш дали знае да ти каже некој дали ќе може да полагаш или не. Или отиди на студентски прашања и информирај се. До сега ми се чини 1 недела помина од кога праша прв пат за ова, можеше да отидеш на факултет и да се распрашаш, а не одма паузи, отпишување, јас се откажувам.
Ако може некој да ми каже каде се наоѓа универзитетската книжара во Скопје, кај Градежен или кај Економски факултет?
Dali od redov student ova godina mozam da prefrlam na vonreden samo za ova godina,izvinete ako zdosadiv so prasanjata.
Девојко јави си се во служба ќе ти објаснат се. Секој факултет си има различна политика. Не знам што комплицираш.. едноставно е ќе си одиш на испити и пиши им меил на професорите дека поради здраствени причини некој период нема да присуствуваш и тоа е тоа.
Префрлувањето во вонредни се врши пред започнување на семестар значи треба да чекаш да заврши зимскиов па летен да запишеш како вонреден, а боледување и отсуство поради тоа се зема со потврдата од матичниот доктор и поднесување на тој документ и уште нешто во деканат, а што треба да доставиш ќе ти кажат на студентски прашања, оди си на факултет распрашај се убаво.