Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Моментот кога Вардар се враќа на сцена и плус кога игра Лига Шампиони пред се за скопјани е непроценлив.
    Ќе одат од младо до старо.
    Споредбата со Работнички не е возможна во никој случај. Вардар е Вардар.

А стадионот се отвара по 3ти пат :D
    Прв пат со Шпанија за северна трибина. Тука немаше карти 1 час по пуштање на влезниците во продажба.
    Втор пат кога се догради речиси цел со квалификации на репрезентативците. Беше неатрактивен меч и иако беше полн сепак многу карти беа на партиска основа.
    И трет пат со целосен кров во среда. Ајде навивајте таму, одете купете карти на време, за жал екипата со која одам на натпревари ми е на одмор, па третово отварање ќе го пропуштам :)

2. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Е долго размислував каде да го поставам прашањево, не можев да најдам соодветна категорија... :wasntme:
    Сакав да ве прашам вас девојки мои најубави и најмили, како да го збогатам својот речник односно како да реагирам во некои ситуации каде што треба да се користат факти со цел да се " закопа " нашиот соговорник ? Знам дека речникот се збогатува со читање книги,списанија ... Но покрај тоа како да користам и да барам факти веднаш во тој момент ? Се надевам ме разбравте што сакам да прашам :?:

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Единствен начин е начитаност,јака меморија и логика, која може веднаш во моментот да ти помогне, кога ќе немаш при рака некаков аргумент кој би користел во таа ситуација.Ништо друго :)

4. trendafil1

trendafil1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    20
    Читање, читање, читање од сите свери, имам само 14 години и многу пати сум доминирала со аргументи, ама најважно е со факти затоа треба многу читање а поготово за удирање дисови тогаш е потребен голем речник и исто така употребување на англиски несекојдневни зборови може да го збуни соговорникот и многу логика за сама да го скуваш тоа во глава и многу размислување не само во моментот туку секојденво вежбање на мозокот за да достигне добар капацитет за да може да совлада се и се што.

5. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Се е океј тоа со начитаноста, ама мислам дека меморијата и логиката се посилно оружје.
    Сум видела и начитани и со јак вокабулар, ама свесни не се самите какви глупости трескаат. Од друга страна сум видела и неначитани што со два збора ќе замолчат некого.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Ви благодарам што ми посветивте внимание пред се, и што ми одговоривте. Но јас не сфаќам што е со фактите,аргументите и што е со тоа "2 збора кои ќе заќутат некого " ? И понатаму не сфаќам навистина.. некако со пример дали ќе може да ми објасните? :$ :lol: Лелееее брука сум, не ми се верува што барам од вас, :fubar: ама навистинаааааааааааааааа не сфаќам како да користам аргументи,факти и такви некои ствариии :$

7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Е да, но користат во такви ситуации кога нема каде, па преостанува човек на умот да се потпре.И јас сум видела неначитани, значи во буквална смисла на зборот, ама знаат како да замолчат некого.Истото важи доколку има начитаност, меморија и логика, тогаш уште подобро.Треба човек да знае во таква ситуација, како да се постави, да биде остроумен.Сепак треба нели и факти да има човек, а во сооднос на тоа оди и начитаноста, а да знае и како да го искористи тоа најдобро што може.

Треба да имаш аргументи кои ќе го побијат ( негираат) размислувањето на другите и го докажат токму спротивното од тоа што другите тврдат.На тој начин се мисли за замолчување на некого.

На anneyy и luncika им се допаѓа ова.
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    17.196
    Да прашам и јас нешто. Сеа ми звонеше еден другар на мобилен и нели да прифанам или на зелената слушалка или на океј. И стискам јас на зелената слушална ми вика невозможно и уште звони, идам јас на океј (одговори) па ми вика невозможно. Што е работата?

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Така е, интелигенција треба ИН-ТЕ-ЛИ-ГЕН-ЦИ-ЈА! И Итрина!

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.573
    Знам дека имаше,можеби во меѓувреме се затворил.Локацијата му беше веднаш од главниот влез, право.Карши Васидора.Можам да погледнам од понеделник ако ти треба. :)

11. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Дали знаете дали работи во Недела аутлетот во Борис Трајковски? :)

12. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

Работи , после 12 часот отвара .

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Што се тоа Христијани -Лутеранци? Прогуглав ама некако слабо со податоци.

14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Приврзаници на учењето на Мартин Лутер, основач на христијанската протестантска црква во Германија. Има податоци и кај тета Вики :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Нормална сум ако пијам чај на +50 °C? :)

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.799
    Секој ден по 2 чаши :wasntme: Нормални сме :lol:

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не

На Kasha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

Нормално по Раковска линија. Иначе тешко. :rofl: :rofl:

19. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    како можам да си ги исчистам наочарите со тоа што ми го дадоа да ги чистам од оптиката дупло ми се размачкуваат а вака кај што сум и ќора уште и замаглени наочари ми фалат па да треснам глава да искршам
    чаре некој.. :worried:

20. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Има посебни марамчиња, како влажни се ги има во Кам, со нив се чистат мн добро :)

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.