Моментот кога Вардар се враќа на сцена и плус кога игра Лига Шампиони пред се за скопјани е непроценлив. Ќе одат од младо до старо. Споредбата со Работнички не е возможна во никој случај. Вардар е Вардар. А стадионот се отвара по 3ти пат Прв пат со Шпанија за северна трибина. Тука немаше карти 1 час по пуштање на влезниците во продажба. Втор пат кога се догради речиси цел со квалификации на репрезентативците. Беше неатрактивен меч и иако беше полн сепак многу карти беа на партиска основа. И трет пат со целосен кров во среда. Ајде навивајте таму, одете купете карти на време, за жал екипата со која одам на натпревари ми е на одмор, па третово отварање ќе го пропуштам
Е долго размислував каде да го поставам прашањево, не можев да најдам соодветна категорија... Сакав да ве прашам вас девојки мои најубави и најмили, како да го збогатам својот речник односно како да реагирам во некои ситуации каде што треба да се користат факти со цел да се " закопа " нашиот соговорник ? Знам дека речникот се збогатува со читање книги,списанија ... Но покрај тоа како да користам и да барам факти веднаш во тој момент ? Се надевам ме разбравте што сакам да прашам
Единствен начин е начитаност,јака меморија и логика, која може веднаш во моментот да ти помогне, кога ќе немаш при рака некаков аргумент кој би користел во таа ситуација.Ништо друго
Читање, читање, читање од сите свери, имам само 14 години и многу пати сум доминирала со аргументи, ама најважно е со факти затоа треба многу читање а поготово за удирање дисови тогаш е потребен голем речник и исто така употребување на англиски несекојдневни зборови може да го збуни соговорникот и многу логика за сама да го скуваш тоа во глава и многу размислување не само во моментот туку секојденво вежбање на мозокот за да достигне добар капацитет за да може да совлада се и се што.
Се е океј тоа со начитаноста, ама мислам дека меморијата и логиката се посилно оружје. Сум видела и начитани и со јак вокабулар, ама свесни не се самите какви глупости трескаат. Од друга страна сум видела и неначитани што со два збора ќе замолчат некого.
Ви благодарам што ми посветивте внимание пред се, и што ми одговоривте. Но јас не сфаќам што е со фактите,аргументите и што е со тоа "2 збора кои ќе заќутат некого " ? И понатаму не сфаќам навистина.. некако со пример дали ќе може да ми објасните? Лелееее брука сум, не ми се верува што барам од вас, ама навистинаааааааааааааааа не сфаќам како да користам аргументи,факти и такви некои ствариии
Е да, но користат во такви ситуации кога нема каде, па преостанува човек на умот да се потпре.И јас сум видела неначитани, значи во буквална смисла на зборот, ама знаат како да замолчат некого.Истото важи доколку има начитаност, меморија и логика, тогаш уште подобро.Треба човек да знае во таква ситуација, како да се постави, да биде остроумен.Сепак треба нели и факти да има човек, а во сооднос на тоа оди и начитаноста, а да знае и како да го искористи тоа најдобро што може. Треба да имаш аргументи кои ќе го побијат ( негираат) размислувањето на другите и го докажат токму спротивното од тоа што другите тврдат.На тој начин се мисли за замолчување на некого.
Да прашам и јас нешто. Сеа ми звонеше еден другар на мобилен и нели да прифанам или на зелената слушалка или на океј. И стискам јас на зелената слушална ми вика невозможно и уште звони, идам јас на океј (одговори) па ми вика невозможно. Што е работата?
Знам дека имаше,можеби во меѓувреме се затворил.Локацијата му беше веднаш од главниот влез, право.Карши Васидора.Можам да погледнам од понеделник ако ти треба.
Приврзаници на учењето на Мартин Лутер, основач на христијанската протестантска црква во Германија. Има податоци и кај тета Вики
како можам да си ги исчистам наочарите со тоа што ми го дадоа да ги чистам од оптиката дупло ми се размачкуваат а вака кај што сум и ќора уште и замаглени наочари ми фалат па да треснам глава да искршам чаре некој..