И јас сум од тие незадоволни од обувките на Зара. Прекрути и ептен ме замараа. За разлика од Зара, сите обувки што ги имам од Бершка и Страдивариус ми се 100 пати поудобни.
2 сестри едната полнолетна околу 20 год а другата 14-15 год од Нови Сад, сами да поминат граница дали е потребно полномошно или било каков документ за влез во мк?
Има. Тав Автобуси. Има и распоред кога ги има. Распоред има и внатре во железничка,провери на Виз Аир страната
Имам потпишано договор за вработување со неполно работно време и се прашувам, што би се случило доколку еден ден престанам да идам на работа? Освен отказ, можат на друг начин да ме казнат?
Само тоа? Отказ и кратење од плата? Не можат да ме тужат дека сум потпишала, а сум престанала да одам?
Се договорив со истек на договорот да не продолжувам, а до тогаш има уште пар недели. Во меѓувреме ми ускратуваат слободни денови, односно бидејќи заминувам, сакаат максимално да ме искористат во преостанатите денови. Од таа причина, доколку видам дека не можам да го добијам тоа што ми следува, сакам да си заминам и предвремено.
За полнолетната не треба полномошно нормално, а за малолетната треба, полномошно може да дадете на постарата.
Тогаш пресметај уште колку слободни денови имаш и другите одработи си ги, речи останатите денови си ги зимам од одмор и толку е.
Така нешто и планирам, само што не ми/ни дозволуваат ниту земање на одмор во месец јануари бидејќи има многу повеќе работа месецов. А ми го должат цел одмор, немам земено 1 ден. Но во моментов станува збор за регуларните слободни денови, дури и тие сакаат да не ми ги дадат. Во секој случај, фала на инфо!