За визата ми треба интернационален извод на родени и интернационална венчаница, дали се вадат овие како такви од матично или треба судски превод?
Држат. Инаку не се сеќавам која марка беше бланшот заедно со хидрогенот што го бев земала, да ти речев да не го земаш. Ми го уништи скалпот и главата со рани ми беше. Првпат таква реакција да имам од бланш и хидроген, од таму земен.
@baba Rada имам земано секакви некои 7 години се бланширав, никогаш немав проблем, па така и сега на 'слепо ' земав. Слушнав од друго девојче иста реакција имала, така да можда до самите производи е..
Во право си...а што мислиш па дека јас правам алерго тест прво...одма се фарбам, па што излезе излезе..но досега фала богу не сум имала реакција..Сите бланшови ги имам испробано, немало проблем а за веги употребувам од фарба за коса или ги осветлувам, ако ми треба,со хидроген 3%.
@baba Rada @lovestoneddd Како да проверам дали сум алергична на бланшот? Така што ќе ставам малку на дланка и ќе почекам три минути? Патем Рада, и јас утре за прв пат планирам да ги бојам веѓите. Па, прашањето ми е како да ги заштитам очите, и дали лути? Дајте некои совети.
Вероватно со ставање малце на дланката, гуглав не пронајдов ништо друго. Прв пат се бланшираш ? Едино што знам да ти кажам за производот од ДМ е дека беше во црно шишенце хидрогенот, од иста марка беше и бланшот, а името никако не ми текнува.
Кога ги фарбам вегите со боја иста како косата, пр. коњак боја а имам црни веги инаку и не ми се допаѓа, само на фризер, она ке ми ги пројде внимателно со четка и само неколку минути ти стои фарбата, а со хидроген си гледаш сама кога ќе осветлат..ниту ме пече, ниту добивам алергија..е сега само што не трае многу....брзо паѓа бојата..заштита никаква не ти треба.
Извини што се умешувам.Мама ги фарба веѓите на тој начин што става од фарбата на веѓи директно.Ама малку става.
Таман работа јас да имам директно посредство со вакви работи Стоун.. Другарка треба да ме фарба деновиве, така да на неа ќе го препуштам сето ова. Бидејќи јас од фарбање/бланширање знам само четка да држам.. Фала ви. Од вашите постови сфатив дека не треба од другарката да барам да ми става бланш на веѓите. Зошто планирав за тоа да и се запнам.
Ако си студент ти имаат направено мејл. ime.brojnaindeks@ugd.edu.mk Дали некој знае колку чини такси од Аеродромот во Скопје до центар?
Дали во државава поточно во Скопје постои забар, во вистинска смисла на зборот з а б а р ? Специјалист образован што стварно знае да поправа заби? Не е важно цена, дај предложете некој, ми се смачи од секој втор неписмен што поправа заби да ме влечат натака навака! Фала
1200 денари е сега до било каде во Скопје, тоа е фиксна цена за аеродромското такси. Инаку имаш и автобус , така е 350 ден,.